foto: AFP/Scanpix/LETA
Portugāļu futbola zvaigznes gatavojas spēlei pret Latviju
Tehniskais pussargs Nani ir viens no spilgtākajiem spēlētājiem Portugāles izlasē.
Futbols
2017. gada 6. jūnijs, 18:08

Portugāļu futbola zvaigznes gatavojas spēlei pret Latviju

LETA

Latvijas futbola izlase savā laukumā būs bīstamāks pretinieks Portugālei, pirms piektdien gaidāmās Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēles paudis pašreizējās Eiropas čempiones uzbrucējs Nani.

Latvijas futbola izlase piektdien Portugāles komandu uzņems "Skonto" stadionā. Ar trešdienu portugāļu treniņiem pievienosies arī superzvaigzne Krištianu Ronaldu, kurš vēl tikai sestdien Spānijas granda Madrides "Real" rindās triumfēja UEFA Čempionu līgā. Neskatoties uz iepriekš izskanējušajām runām, cits Eiropas spēcīgākā futbola klubu turnīra uzvarētājs Pepe jau šodien piedalījās savas valstsvienības treniņā.

Otrdien ar žurnālistiem preses konferencē runāja Nani, kurš atzina, ka, neskatoties uz vairākām traumām, ir apmierināts ar sezonu Spānijas vienībā "Valencia".

spēlēt Spānijā un esmu ieguvis labu pieredzi, neskatoties uz pāris nelielām traumām. Esmu atradis lielisku klubu un čempionātu."

Uzbrucējs pirms tam pārstāvējis Lisabonas "Sporting", Mančestras "United" un Stambulas "Fenerbahce" vienības, bet "Valencia" rindām viņš pievienojās pērn.

Nani pauda, ka pērnā gada nogales mačs, kurā Portugāle pieveica Latviju ar 4:1, nebija viegls, tāpēc arī piektdienas duelī būs nepieciešams koncentrēties.

"Sagaidām, ka Latvija savā laukumā būs pārliecinātāka par sevi, tāpēc tas mums būs grūts mačs," teica Nani. "Zinām, ka neviens mačs nav viegls, gaidām, ka Latvija vēlēsies uzvarēt."

Tāpat Nani pauda lielu prieku par Madrides "Real", kā arī komandas biedru Pepes un Krištianu Ronaldu uzvaru UEFA Čempionu līgā.

Portugāles futbola izlase gatavojas spēlei pret Latviju

Latvijas futbola izlase piektdien Portugāles komandu uzņems "Skonto" stadionā. Ar trešdienu portugāļu treniņiem pievienosies arī superzvaigzne Krištianu Ronaldu, kurš vēl ...

gallery icon

"Mēs visi bijām par portugāļiem. Patīkami, ka ir tik veiksmīgi partneri. Domāju, ka Krištianu pie mums ieradīsies ar lielu prieku un vēlmi mums palīdzēt," teica Nani, paužot, ka pats nejūtas drošs par vietu starta vienpadsmitniekā. "Man nav garantēta vieta sastāvā. Vienmēr nepieciešams parādīt labāko sniegumu."

Portugāles futbola izlasei, kas ir pašreizējā Eiropas čempione, 2018.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlei pret Latviju jānoskaņojas nopietni, uzskata šīs valstsvienības aizsargs Žuzē Fonte.

Lai arī Portugāle neapšaubāmi uzskatāma par piektdienas mača favorīti, 33 gadus vecais Anglijas premjerlīgas kluba Vesthemas "United" aizsargs Fonte uzsvēra, ka pašreizējajiem Eiropas čempioniem uz šo dueli jānoskaņojas ļoti nopietni.

Zīmīgi, ka jau pēc nepilnām divām nedēļām Portugāle uzsāks dalību Krievijā gaidāmajā Konfederāciju kausā. "Komandā esam pārrunājuši dalību Konfederāciju kausā, tomēr šobrīd pilnībā koncentrējamies mačam ar Latviju. Mums jābūt noskaņotiem par 120%. Mums šī spēle ir jāuzvar, ja vēlamies ar turpmāk cīņā par Pasaules kausa finālturnīru paļauties tikai uz savām sekmēm," portāls "Observador.pt" citē Fontes teikto.

"Futbolā nav vieglu spēļu. Ja trim vai četriem futbolistiem pirms mača nav vajadzīgās attieksmes, sākas problēmas. Mums cīņai ar Latvijas izlasi jānoskaņojas nopietni, tieši tāpat, kā to esam darījuši ar citiem mačiem. Ja to izdarīsim, mēs uzvarēsim. Tas, ka Latvija pasaules rangā atrodas zemu, neko nenozīmē. Savā laukumā mums pret viņiem klājās grūti," uzsvēra Fonte.

Novembrī Latvijas izlase, demonstrējot cienīgu spēli, viesos piedzīvoja zaudējumu ar 1:4.

Fonte arī norādīja, ka kapteiņa Ronaldu pievienošanās Portugāles izlases treniņos sniegs komandai papildus pozitīvā lādiņa, jo viņam pirms dažām dienām izdevās triumfēt UEFA Čempionu līgā.