foto: Edijs Pālens/LETA
Bičevskis sarūgtināts par beigu rezultātu, bet piespēli velta jaundzimušajai meitiņai
Bičevskis: "Jā, pirmos vārtus es varu veltīt meitiņai, jo ir vieglāk spēlēt, ja arī tādas emocijas ir bagāžā."
Hokejs
2017. gada 13. maijs, 19:22

Bičevskis sarūgtināts par beigu rezultātu, bet piespēli velta jaundzimušajai meitiņai

LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Māris Bičevskis, kurš šonedēļ kļuva par tēvu, pēc spēles smaidot sacīja, ka vārtu guvumu var veltīt savai meitiņai, taču pauda sarūgtinājumu, ka komanda pasaules čempionāta spēlē cieta sāpīgu zaudējumu pret ASV izlasi.

Ķelnē iet karsti: Latvijas hokeja izlase cīnās pret ASV

gallery icon

Latvijas izlase sestdien pasaules čempionātā Ķelnē mačā ar ASV izlasi cieta sāpīgu zaudējumu ar 3:5 (1:0, 2:3, 0:2). Boba Hārtlija vadītajai komandai šī bija otrā neveiksme pēc kārtas, kas sekojušas turnīra ievadā izcīnītām trīs uzvarām.

"Iespējams, ka aizvadījām labāko pirmo periodu šajā turnīrā, tikai žēl, ka gala rezultāts ir tāds, kāds ir. Tas bija mūsu mērķis spēli sākt pēc iespējas labāk, taču vajadzēja noturēt visu spēli un beigās neielaist tos ceturtos vārtus," žurnālistiem sacīja Bičevskis.

ASV izlase otrā perioda beigu daļā atspēlēja divu vārtu deficītu, jo izmantoja to, ka laukumā bija atklātais hokejs. "Vienu brīdi hokejs aizgāja uz vienu un otru pusi, un tas, iespējams, mainīja spēles gaitu, jo amerikāņi atguvās. Grūti pateikt, kāpēc tā notika, jāskatās video un jāanalizē, kas bija nepareizi," sprieda spēlētājs.

Bičevskis nepiedalījās Latvijas izlases iepriekšējā spēlē pret Zviedriju, jo bija devies uz dzimteni, lai piedalītos meitiņas nākšanā pasaulē. Hokejists atzina, ka mājās gūtās emocijas un prieks nācis par labu, pirmo vārtu guvumu, kurā viņš teicami piespēlēja Teodoram Bļugeram, veltot meitai.

"Jā, pirmos vārtus es varu veltīt meitiņai, jo ir vieglāk spēlēt, ja arī tādas emocijas ir bagāžā. Piespēlēju uz vārtu priekšu ar domu, ka Teodoram tur jābūt. Bija forši, prieks, ka tā sanāca. Vai negribēju lekt stiklā, kā Teodors? Nē, jālec bija viņam, jo viņš iemeta, es tik gāju priecājos ar viņu kopā. Teodoram tas ir liels notikums, ceru, ka kāds paņēma ripu," sacīja Bičevskis.

"Varēja just, ka pretī nāk čaļi ar lielu meistarību un pieredzi, kuri zina, kā hokejs jāspēlē, taču tajā pat laikā, mēs apzināmies, ka viņi ir tādi paši cilvēki kā mēs, pret kuriem jāspēlē droši," teica Bičevskis. "Arī nākamajā mačā mūs gaida spēcīgs pretinieks, bet treneris [Bobs Hārtlijs] mūs māca, ka katrā spēlē ir jāiet un jāuzvar, vienalga, kāds pretinieks nāk pretī - spēcīgāks vai vājāks. Tas neko nedos, ka spēlējot pret krieviem mēs jau domātu par vāciešiem. Tā tikai sev sabojātu garastāvokli."

Pēc šī mača A apakšgrupas kopvērtējumā par līderi ar 12 punktiem piecās spēlēs kļuvusi ASV izlase, kam ar 11 punktiem četrās cīņās seko Krievija, bet pie desmit punktiem piecos dueļos tikusi Zviedrija.

Latvija ar deviņiem punktiem joprojām ir ceturtā, tai ar sešiem punktiem seko Vācija, bet pa četriem punktiem ir Slovākijai un Dānijai. Tikmēr Itālija piecās spēlēs tikusi tikai pie viena punkta.

Latvijas hokeja izlase šo turnīru iesāka kā nevienu citu pasaules čempionātu, pirmajās trijās izcīnot trīs uzvaras pirmajās trijās spēlēs. Vispirms ar 3:0 tika pārspēta Dānija, pēcāk ar 3:1 pieveikta arī Slovākija, bet otrdien grūtā cīņā ar 2:1 uzvarēta arī A apakšgrupas vājākā komanda Itālija. Tomēr ar ceturto kārtu Latvijai pretī nāk spēcīgāki pretinieki, un pirmajā šādā mačā ceturtdien ar 0:2 cienīgā cīņā nācās piekāpties olimpiskajai vicečempionei Zviedrijai.

Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs pirmdien pret Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto ASV izlasi, bet otrdien apakšgrupu turnīru noslēgs ar cīņu pret Vāciju, kas, visticamāk, būs izšķirošā cīņa par vietu ceturtdaļfinālā.