foto: EPA/LETA
Lukašenko nosaucis Baltkrievijas hokeja izlases sniegumu pasaules čempionātā par pretīgu
Baltkrievijas pezidents Aleksandrs Lukašenko kārtējo reizi asi izteicies par savas valsts hokeja izlasi.
Hokejs
2017. gada 9. maijs, 19:09

Lukašenko nosaucis Baltkrievijas hokeja izlases sniegumu pasaules čempionātā par pretīgu

LETA

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko skarbi kritizējis savas hokeja valstsvienības sniegumu pašlaik notiekošajā pasaules čempionātā, paužot, ka saredz problēmas ne tikai hokejā, bet arī citos sporta veidos.

Baltkrievijas izlase pasaules čempionātu iesākusi ar zaudējumiem Somijai, Čehijai un Kanādai, kas pašlaik dod pēdējo vietu Parīzes apakšgrupā. Ja Somijai baltkrievi zaudēja vien ar 2:3, nākamajos mačos sniegums bija neveiksmīgāks un tās vārtu attiecība pašlaik ir 3:15.

"Pagaidām spēlējam pretīgi, turklāt situācija hokejā ir tik neadekvāta, ka pēc pasaules čempionāta savāksim trenerus, sportistus un domāsim, ko darīt," žurnālistiem Minskā otrdien izteicies prezidents. "Hokejā neveiksme, futbolā neveiksme un arī biatlonā, kur mēs vienmēr bijām augšgalā, - neveiksme. To mēs nedrīkstam pieļaut."

"Šobrīd neviens vairs nevar teikt, ka neesam kādam kaut ko samaksājuši. Sports ir liela ideoloģija, kas ļauj valsts iedzīvotājiem apvienoties ap veiksmīgajiem sportistiem," teica Lukašenko, atgādinot, ka Baltkrievija kopā ar Latviju pretendē uz 2021.gada pasaules čempionāta rīkošanu. "Hokejs šajā valstī jau ir populārs, bet tagad ir nepieciešams arī sākt uzvarēt. Tomēr pagaidām mūsu komandas sniegums tikai dod cilvēkiem pa nerviem. Disciplīnas trūkums atsaucas uz individuālo spēli, kas nav nevienam mūsu spēlētājam. Viņi vēl ved ripu savā zonā, pazaudē to un ielaiž vārtus."

Lukašenko vienmēr bijis zināms kā liels hokeja līdzjutējs. Aprīlī viņš arī publiski izteicās par U-18 izlases sniegumu, kad tā cīnījās pārspēlēs par vietas saglabāšanu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā ar Latviju. Toreiz gan sērijā grūtā cīņā baltkrieviem izdevās uzvarēt.