foto: Ieva Makare/LETA
Hārtlijs: "Cenšamies spēlētājiem ieskaidrot, ka jāmet pa vārtiem"
Bobs Hārtlijs atzina, ka arī iepriekš Latvijas izlasei bijušas problēmas ar realizāciju.
Hokejs
2017. gada 8. aprīlis, 22:39

Hārtlijs: "Cenšamies spēlētājiem ieskaidrot, ka jāmet pa vārtiem"

LETA

Latvijas hokeja izlasei ir problēmas ar realizāciju, tāpēc pretinieku vārtu priekšā ir jāveido lielāks spiediens un vairāk jāmet, uzskata Latvijas valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs, kura trenētā komanda sestdien cieta trešo neveiksmi četros aizvadītos pārbaudes mačos.

Latvijas izlase, turpinot gatavošanos maijā gaidāmajam pasaules čempionātam, sestdien Daugavpilī ar 0:3 (0:2, 0:0, 0:1) pārbaudes mačā zaudēja Baltkrievijai.

Abu komandu pirmajā mačāa piektdien Latvija uzvarēja ar 1:0, taču četros pārbaudes mačos nedēļas laikā tā ir guvusi tikai divus vārtus.

"Ātri ielaidām pirmos vārtus, bet otros zaudējām, kad pēc tāla metiena ripa trāpīja pa vārtsarga nūju un iespurdza vārtos, kas iespaidoja mūsu spēli pirmajā periodā," pēc spēles žurnālistiem preses konferencē sacīja Hārtlijs. "Mēs gribējām spēlēt agresīvu spēli, ko arī otrajā un trešajā periodā darījām, taču Baltkrievijas izlase ļoti labi aizstāvējās, nedodot mums daudz iespēju, bet tad, kad tāda radās, labi spēlēja vārtsargs."

Treneris arī vairākkārt uzsvēra, ka Latvijas izlases hokejistiem jāuzlabo sava spēle pretinieku vārtu priekšā.

"Otrajā un trešajā periodā mēs uzlabojām spēles intensitāti, taču nespējām iemests. Mums jāmācās vārtu priekšā veidot lielāku spiedienu, jo ar ripu par daudz spēlējam laukuma malās, nevis to priekšā. Mēs pie tā strādājam, cenšoties spēlētājiem ieskaidrot, ka jāmet pa vārtiem, jo tā tikai tā var radīt spiedienu un imest," norādīja treneris.

Viņš atzina, ka arī iepriekš Latvijas izlasei bijušas problēmas ar realizāciju. "Par to liecina arī iepriekšējie divi pasaules čempionāti, kuros tika gūti 12 un 13 vārti, katrā turnīrā aizvadot pa septiņiem mačiem. Tas ir pārāk maz, jo tad jāpaļaujas uz aizsardzību un vārtsargu. Ir jāveido iespējas, jāizdara metieni," uzsvēra Hārtlijs.

Tāpat kanādietis pateicās līdzjutējiem par atbalstu. "Daugavpilī ir ļoti skaista arēna ar teicamu ledus kvalitāti un neticamiem līdzjutējiem. Es izbaudīju šo atmosfēru," viņš bilda.

Tāpat Hārtlijs atklāja, kāpēc izvēlējies pēcspēles metienos dot iespējas tādiem spēlētājiem kā Vitālijs Pavlovs un Kirils Galoha. "Pavlovs šosezon Rīgas "Dinamo" rindās neguva nevienus vārtus, tāpēc gribēju, lai viņš sajustu vārtu gūšanas garšu, savukārt Galoha ir vietējais Daugavpils puisis. Tāpēc mēs abos mačos sākumā viņu laidām pirmajā maiņā, tā respektējot hokejistu, viņa ģimeni un draugus, kuri bija nākuši skatīties spēli," skaidroja treneris.

Tikmēr Baltkrievijas izlases galvenais treneris Deivs Lūiss atzina, ka abas komandas šajā mačā darbojās labāk nekā piektdien, izveidojot labas iespējas gūt vārtus. "Mums lieliski nospēlēja vārtsargs Dmitrijs Kornauhovs, kurš vairākas reizes glāba komandu, kā arī mums paveicās ar otro un trešo vārtu guvumu," teica Lūiss.

Trešie ielaistie vārti bija ļoti kuriozi, jo aizturētā soda laikā, kad Latvijas izlases vārtsargs Jānis Kalniņš jau bija devies uz rezervistu soliņu, ripa trāpīja Mikam Indrašim un ieslīdēja tukšos mājinieku vārtos.

Mači ar Baltkrieviju notika Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) ietvaros. Pēc tam Boba Hārtlija vadītā komanda 14. un 15.aprīlī izbraukumā tiksies ar Zviedriju, 21. un 22.aprīlī "Arēnā Rīga" tiks spēlēts ar Franciju, bet 30.aprīlī un 1.maijā būs mači izbraukumā pret Vāciju.

Pagājušajā nedēļas nogalē debijas mačos Hārtlija vadībā Latvijas izlase divreiz ar 0:5 un 1:2 piekāpās Krievijas olimpiskajai valstsvienībai.