Mario Čipolīni piemēro amnestiju
Pasaules čempions un nodokļu nemaksātājs Mario Čipolīni savos ziedu laikos/Foto: google
Citi sporta veidi
2009. gada 21. aprīlis, 11:45

Mario Čipolīni piemēro amnestiju

Jauns.lv

Bijušajam pasaules čempionam šosejas riteņbraukšanā Mario Čipolīni nebūs 22 mēnešus cietumā uz trenažiera jāmin pedāļi. Lai gan Lukas pilsētas tiesa viņu atzina par vainīgu nodokļu nemaksāšanā, amnestijas dēļ Čipolīni ticis sveikā.

Tiesa konstatējusi, ka 2003. un 2004.gadā M. Čipolīni dzīvojis Toskānā, kaut arī bija deklarējis, ka viņa mājvieta atrodas Monako, bet tur, kā zināms, ir zemāki nodokļi.

Jāpiebilst, ka tā pati tiesa slaveno sportistu atzina par nevainīgu nodokļu nemaksāšanā 2001. un 2002.gadā. Šo apstākli nekavējās izmantot M. Čipolīni advokāts Džuzepe Napoleone: „Nesaprotam, kāpēc tiesnesis tāpat nelēma par visu laika periodu? Kaut arī amnestijas dēļ sods tiks dzēsts, mēs iesniegsim apelāciju!”

42 gadus vecais M. Čioplīni karjeras laikā uzvarējis 12 prestižā daudzdienu velobrauciena „Tour de France”, bet 2002.gadā viņš kļuva par pasaules čempionu.

Riteņbraucējam Čipolīni ir paveicies salīdzinājumā, piemēram, arī ar pasaules čempionu motošosejā Valentīno Rosi, jo pagājušajā gadā par nodokļu nemaksāšanu tiesa Rosi lika soda naudā samaksāt 35 miljonus eiro, kas atbilst 24,5 miljonus latu.

kasjauns.lv /Foto: google