Kas aizvietos Austriju un Ungāriju?
Hokejs
2009. gada 5. maijs, 11:16

Kas aizvietos Austriju un Ungāriju?

Jauns.lv

Pasaules čempionātā hokejā cīņas par medaļām tikai tagad sākas, bet ir izlases, kurām čempionāts ir ne tik vien beidzies. Tām nākamgad elitē vieta vairs neatradīsies.

Austriju un Ungāriju nākamgad aizvietos Itālija un Kazahstāna. Ko gaidīt no šīm abām mums tik labi zināmajām valstsvienībām pašlaik ir grūti spriest, bet pavērtēt to, kādā līmenī spēlē šo izlašu vadošie spēlētāji ir iespējams.

Kazahstāna

Galvenā kazahu zvaigzne, protams, ir NHL 29 gadus vecais NHL spēlētājs Nikolajs Antropovs no Ņujorkas Rangers, kura 59 punkti (28+31) pagājušajā sezonā  pierāda spēlētāja piederību NHL. Tāpat hokeja meku izbaudījis vārtsargs Vitalijs Koļesņiks, kurš tagad pārstāv Mitišču Atlant. Lielākā daļa  Kazahstānas hokejistu ir no KHL kluba Astanas Barys un Krievijas augstākās līgas kluba Kazcinkas Torpedo. Citi ievērības cienīgi hokejisti ir Vladimirs Antipins no Habarovskas Amur, Maksims Beļajevs no Toljati Lada (abi KHL) un Baltkrievijas atklātā čempionāta pārstāvis – Andrejs Samohvalovs no Mogiļevas Himvolokno.

Secinājums

Kazahu rindās ir KHL un Krievijas augstākās līgas hokejisti un viens labs NHL līmeņa uzbrucējs. Šķiet, ka par ungāriem kazahi ir spēcīgāki, bet kā ir ar Austriju, ja tiem ierindā būtu visi trīs NHL hokejisti, grūti spriest.

Itālija

Par Itālijas hokeja zvaigznēm jāuzskata aizsargs Armīns Helfers no Klotenes Flayers (Šveices čempionāts) un vārtsargs Adams Russo ASG Tours (Francijas čempionāts). Visi pārējie spēlētāji, kuri uzvarēja pirmajā divīzijā, ir pašmāju čempionāta dalībnieki. Itālijas čempionāts nav vājākais Eiropā, ne velti vairāki mūsu hokeja veterāni tur ir spēlējuši un vairāki spēlē arī pašlaik (Durdins, Astašenko, Ignatjevs), tomēr salīdzināt Itālijas meistarsacīkstes ar KHL, Šveices, Somijas, Vācijas, Zviedrijas čempionātiem arī nav iespējams.

Secinājums

Itālijas čempionāts ir mazliet virs vidējā Eiropas hokeja līmeņa. Patīkamais klimats un salīdzinoši augstais atalgojums ir galvenie iemesli, kāpēc tur spēlēt izvēlas daudzi zināmi hokejisti. Jādomā, ka ungārus itāļi spētu pārspēt vēlreiz (ne tikai olimpiskajā kvalifikācijā – 4:1), bet kazahus un austriešus – drīzāk tomēr nē.