Fīniksas Coyotes uz Ontario?
Varbūt ar šo personu turpmāk būs saistīts kāds NHL klubs?
Hokejs
2009. gada 15. maijs, 17:03

Fīniksas Coyotes uz Ontario?

Jauns.lv

Fīniksas NHL kluba īpašnieks Džerijs Moiss pagājušā gada oktobrī līgas pārstāvjiem paziņoja, ka komanda ir tuvu bankrotam.

Līgas komisārs Garijs Betmens un citi NHL darbinieki nolēma kluba finansiālās darbības pārņemt savās rokās. Kopš tā brīža komandas valdes priekšsēdētāja vietu ieņēma Džerijs Šumvejs, un situācija ar Coyotes krietni uzlabojusies, bet tagad Džerijs Moiss vēlas Šumveju nodarbināt citos projektos.

Fīniksas klubs ir iesniedzis paziņojumu par bankrotu. Moisa pārstāvis situāciju skaidro šādi: “Viņš ir ieguldījis klubā vairāk nekā 200 miljonus dolāru, bet klubam ir parāds vēl aptuveni 100 miljonu apjomā. Daļa no parāda tiks segta bankrota apstiprināšanai.”

Līga cenšas darīt visu iespējamo, lai klubs nebankrotētu un lai tas par 212,5 miljoniem dolāru netiktu pārdots Kanādas miljardierim Džimam Balsilli, kurš komandu vēlas pārcelt uz dienvidu Ontario. Balsilli savu vēlmi iegādāties klubu un pārcelt to uz Ontario skaidro: “Kanādiešiem ir kaisle uz hokeju! Nav atšķirības, kam pieder klubs, tas ir tuvu bankrotam, gribat to vai ne. Jaunais īpašnieks var palīdzēt kā kreditors.”

Iepriekš Balsilli ir neveiksmīgi mēģinājis iegādāties un pārcelt uz Ontario Pitsburgas Penguins un Našvilas Predators komandas.

Izmantotie resursi: yahoo.com

Kristaps Saulītis/ Foto: blackberry.com