Uz Stambulu pēc kausa
Futbols
2009. gada 19. maijs, 20:52

Uz Stambulu pēc kausa

Jauns.lv

Trešdien, 20. maijā, Turcijas lielākajā pilsētā Stambulā notiks UEFA kausa finālmačs, kurā sacentīsies Brēmenes Werder un Doņeckas Shakhtar. Apskatīsim abu komandu iespējas šajā spēlē.

Brēmenes Werder

Sasniegumi:

UEFA kausu ieguvēju kauss 1991.–1992. gadā, četrkārtēji Vācijas čempioni, pieckārtēji Vācijas kausa ieguvēji.

Savainojumi un noraidījumi:

komandas līderis brazīliešu pussargs Diego spiests izlaist spēli dzelteno kartīšu dēļ, bet viņš treniņa laikā pārrāvis gurna muskuli, kas, visticamāk, liktu izlaist spēli tāpat. Noraidījuma dēļ spēli nāksies izlaist arī uzbrucējam Hugo Almeidam. Aizsarga Naldo spēlēšana ir neskaidra, jo ārstējas no gurna savainojuma, potītes operāciju ir pārcietis Pērs Mertesakers, kurš šosezon vairs nespēlēs, bet pēdējo bundeslīgas spēli savainojumu dēļ izlaida Klaudio Pizarro un Markus Rosenbergs

Ceļš uz finālu.

Trešā vieta čempionu līgas grupu turnīrā aiz Atēnu Panathinaikos un Milānas Inter. UEFA kausā “izsitusi” turnīra galvenos favorītus AC Milan, St Etienne, Udinese un Hamburg SV.

Treneris: Tomass Šāfs.

17 gadus bijis Werder kluba aizsargs, palīdzot izcīnīt kausu ieguvēju kausu 1992. gadā. Viņš ir visilgāk vienā klubā strādājošais treneris bundeslīgā. Brēmenes klubu sāka trenēt 1999. gada maijā.

Komentāri Tomass Šāfs:

“Mums Stambulā ļoti pietrūks Diego.”

Diego: “Mums ir pietiekami liels un sabalansēts sastāvs, lai uzvarētu Stambulā.”

Doņeckas Shakhtar

Sasniegumi:

četrkārtēji Ukrainas čempioni, seškārtēji Ukrainas kausa ieguvēji, četrkārtēji PSRS čempioni.

Savainojumi un noraidījumi:

pussargs Mihaēls Hubšmans noraidījuma dēļ spiests izlaist finālspēli.

Ceļš uz finālu.

Trešā vieta čempionu līgas grupu turnīrā aiz FC Barcelona un Lisabonas Sporting. UEFA kausā “izsitusi” Totenhemas Hotspurs, Maskavas CSKA, Marseļas Olymique, Kijevas Dynamo.

Treneris: Mirče Lučesku.

Rumāņu speciālists vada klubu jau piecus gadus, kuru laikā izcīnījuši trīs čempionu titulus. Pirms tam vadījis Rumānijas valstsvienību, Stambulas Galatasaray un Besiktas, kā arī Milānas Inter.

Komentāri Mirče Lučesku:

“Mēs jūtamies pārliecināti, ka varam izcīnīt kausu, atliek to pierādīt arī laukumā.”

Komandas vārtsargs Andrijs Pjatovs: “Vājas komandas neiekļūst UEFA kausa izcīņas izšķirīgajā fāzē. Shakhtar ir veikuši garu ceļu un ir nopelnījuši spēlēt finālā.”

Izmantotie resursi: yahoo.com

Kristaps Saulītis/ Foto: LETA