Kasparam Daugaviņam rehabilitācijas process
Kasparam šovasar nāksies kārtīgi pasvīst, vingrinot plecu
Hokejs
2009. gada 19. maijs, 21:05

Kasparam Daugaviņam rehabilitācijas process

Jauns.lv

Vienam no talantīgākajiem Latvijas jaunajiem hokejistiem Kasparam Daugaviņam 14. maijā ir izdarīta kreisā pleca operācija.

Ķirurģiskā iejaukšanās bija paredzēta iepriekš, jo Kasparam plecs traucē spēlēt jau vairākus gadus. Portālam kasjauns.lv hokejists pastāstīja, ka operācija bija plānota un nepieciešama jau pagājušajā gadā, bet izlases dēļ nācās to atlikt, šogad ar savainojumu kļuva vēl sliktāk, tāpēc nācās izlasei pateikt – nē – un pievērst uzmanībai veselības uzlabošanai. Uz jautājumu, kad viņš cer atgriezties hokeja laukumā, Daugaviņš atbildēja:

“Pēc desmit dienām noņems šuves, divus mēnešus būs fizioterapija, visādas pleca locīšanas, vingrināšanas, visticamāk, augusta vidū varētu atgriezties uz ledus. Varbūt vajadzēs izlaist pāris pirmās nākamās sezonas nedēļas, bet klubs par to ir informēts, un viss norit ar viņu piekrišanu.”

Operāciju veikušais ķirurgs Valdis Andersons par operāciju izteicās: “Viss noritēja bez jebkādiem starpgadījumiem. Kasparam bija diezgan lielas problēmas ar plecu, bet tagad atliek tikai cerēt, ka atveseļošanās process noritēs ātri un veiksmīgi.”

Divdesmit vienu gadu vecais hokejists jau 2006. gadā debitēja valstsvienības sastāvā pasaules čempionātā. Tajā pašā gadā spēlētāju draftēja NHL klubs Otavas Senators ar kopējo 91. numuru. Hokejistam vēl uz nākamo sezonu ir līgums ar NHL klubu, kura sistēmā Kaspars arī spēlē. Iepriekšējā sezona tika aizvadīta gan AHL, gan OHL ar mainīgām sekmēm. Par Kasparu Daugaviņu interesi ir izrādījis arī Rīgas Dinamo, kas gan nav nācis klajā ar konkrētu piedāvājumu, zinot, ka spēlētājam ir līgums Ziemeļamerikā.

Kristaps Saulītis/ Foto: izdevniecības Rīgas Viļņi arhīvs