„Dinamo” piedalīsies draftā
Hokejs
2009. gada 22. maijs, 15:55

„Dinamo” piedalīsies draftā

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) jauno spēlētāju draftā, kas notiks 1.jūnijā, visiem līgas klubiem, tostarp arī Rīgas „Dinamo”, būs četras izvēles tiesības, piektdien ziņo laikraksts „Sport-express”.

KHL drafts tiks rīkots pirmo reizi, un tajā katrs klubs varēs izvēlēties četrus spēlētājus vecumā no 17 līdz 20 gadiem, kuri neietilpst neviena KHL kluba sistēmā vai spēlē ārzemēs.

Draftā notiks četras izvēles kārtas, un katrā no tām Rīgas „Dinamo” būs 15. izvēles tiesības.

KHL Sporta pasākumu organizācijas departamenta direktors Dmitrijs Kurbatovs paziņojis, ka klubi sev vēlamos hokejistus varēs izvēlēties starp 750 Krievijas jaunatnes hokeja skolu audzēkņiem un 170 ārzemniekiem, kuru vidū būs arī 70 jaunie hokejisti no Ziemeļamerikas.

KHL ir izveidojusi jauno spēlētāju reitingu, kurā ir iekļauti 48 labākie Krievijas jaunie spēlētāji un 24 labākie no ārzemēm. Pārējie drafta sarakstā būs sarindoti pēc alfabēta. Ranga pirmais numurs ticis Krievijas junioru izlases spēlētājam Mihailam Pašņinam.

KHL drafts tiks rīkots pēc NHL paraugiem, jo, izvēloties kādu hokejistu, tas vēl nenozīmēs, ka ar viņu konkrētais klubs noslēgs arī līgumu. Nodraftējot hokejistu, komanda nostiprinās uz viņu tiesības, kas garantēs, ka neviena cita līgas komanda ar viņu līgumu nevarēs slēgt.

BNS/ Foto: Izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīvs