Sergejs Fjodorovs uz „Metallurg”
Hokejs
2009. gada 26. maijs, 09:56

Sergejs Fjodorovs uz „Metallurg”

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Magņitogorskas „Metallurg” tuvākajā laikā paziņos par līguma noslēgšanu ar 39 gadus veco Nacionālās hokeja līgas (NHL) veterānu Sergeju Fjodorovu, vēsta Krievijas mediji.

„Metallurg” vienība jau iepriekšējās divas sezonas centusies atvilināt Fjodorovu uz Magņitogorsku, un beidzot šim klubam izdevies panākt vienošanos ar slaveno hokejistu. Jau tuvākajā laikā tikšot paziņots par līguma noslēgšanu uz divām sezonām. Paredzams, ka Fjodorovs kļūs par visu laiku labāk apmaksāto hokejistu Magņitogorskas „Metallurg” komandā.

Fjodorovs savā NHL karjerā trīs reizes izcīnījis Stenlija kausu Detroitas „Red Wings” sastāvā, kā arī piedalījies sešās NHL Zvaigžņu spēlēs un nopelnījis daudzas individuālās trofejas. Tāpat viņš trīs reizes palīdzējis Krievijas izlasei triumfēt pasaules čempionātā.

Šajā sezonā Fjodorovs pārstāvēja Vašingtonas „Capitals” vienību, NHL regulārajā čempionātā gūstot 11 vārtus un izdarot 22 rezultatīvas piespēles. Savukārt Stenlija kausa izcīņā veterāns, kuram šī bija jau 18.sezona NHL, guva vienus vārtus un septiņas reizes asistēja savu komandas biedru vārtu guvumos.

Kā ziņots, aizvadītajā nedēļā Magņitogorskas „Metallurg” vienība pastiprinājās ar vēl diviem augsta līmeņa uzbrucējiem, kuriem arī ir NHL pieredze - Igoru Radulovu un Fjodoru Fjodorovu, kurš ir Sergeja Fjodorova jaunākais brālis.

LETA/ Foto: Bulls Press