Uzvaras cena NBA konferences finālā 50 tūkstoši dolāru (!?)
Denveras “Nuggets” treneris Džordžs Karls kārtējo reizi izrāda savas emocijas
Basketbols
2009. gada 29. maijs, 10:59

Uzvaras cena NBA konferences finālā 50 tūkstoši dolāru (!?)

Jauns.lv

Jau ziņojām, ka Losandželosas “Lakers” uzvarēja Rietumu konferences fināla piektajā spēlē, bet vairāki Denveras kluba pārstāvji ir neizpratnē par tiesnešu darbību šajā spēlē.

Pēc sērijas ceturtās spēles, kura notika Denverā, NBA vadība piesprieda 50 tūkstošus dolāru lielu naudassodu Losandželosas “Lakers” klubam par tiesnešu darbības kritizēšanu, kura toreiz neapmierināja viesus. Denverieši uzskata, ka tieši šī soda nauda ietekmēja tiesnešu kompetenci piektās spēles izšķirīgajos brīžos.

Kāds “Nuggets” kluba spēlētājs, kurš, baidoties no līgas soda, vēlējās palikt anonīms, ir izteicies laikrakstam “Denver Post”: ““Lakers” samaksāja 50 tūkstošus dolāru lielu sodu, lai uzvarētu nākamajā spēlē. Tas bija to vērts!”

Vēl laikrakstā ir minēts ieteikums, lai līga vēlreiz soda “Lakers” treneri Filu Džeksonu, jo viņš parāda, kā treneri spēj ietekmēt tiesnešu lēmumus. 

Denveras “Nuggets” trenera Džordža Karla izteikumi par tiesāšanu sērijas piektajā spēlē: “Es domāju, ka viņiem bija priekšrocības tiesnešu darbībā. Viņi mūs noturēja uz 38,6% precizitātes metienos no spēles, par ko ir “jāpateicas” mača soģiem. Ikviens spēlētājs Denveras klubā ir nokaitināts, sākot ar “ārējiem” spēlētājiem un beidzot ar “garajiem”.”

Izmantotie resursi: Denver Post

Kristaps Saulītis/Foto: AFP