“Lakers” sagrauj “Magic” pirmajā finālspēlē
Basketbols
2009. gada 5. jūnijs, 09:24

“Lakers” sagrauj “Magic” pirmajā finālspēlē

Jauns.lv

Naktī uz piektdienu pēc Latvijas laika tika aizvadīta NBA pirmā finālspēle, kurā Losandželosas “Lakers” savā laukumā negaidīti pārliecinoši ar 100:75 pārspēja Orlando “Magic” basketbolistus.

Uzvarētājiem ar 40 punktiem, astoņām rezultatīvām piespēlēm un astoņām atlēkušām bumbām labākais bija Kobe Braiants, 16 punkti un astoņas atlēkušās bumbas spāņu centram Pau Gazolam, viesiem 14 punkti francūzim Mikaēlam Pietrusam, 13 ­– turkam Hidajetu Turkoglu.

Spēles pirmajā ceturtdaļā mačs ritēja punkts punktā, bet otrā perioda sākumā Orlando izvirzījās nelielā vadībā (ar pieciem punktiem), taču turpinājumā Kobe Braiants uzņēmās līdera lomu un palīdzēja mājiniekiem veikt izrāvienu, pēc kura “Magic” vairs nespēja atgūties, un Losandželosas “Lakers” ļoti pārliecinoši triumfēja pirmajā NBA finālmačā.

Orlando “Magic” sastāvā pēc 2. februārī gūtās pleca traumas atgriezās saspēles vadītājs Džamīrs Nelsons, kurš laukumā pavadīja 23 ar pusi minūtes, kuru laikā guva sešus punktus, atdeva četras rezultatīvas piespēles un izcīnīja divas atlēkušās bumbas.

Galvenie “Lakers” uzvaras cēloņi bija veiksmīgā darbība aizsardzībā, jo Orlando basketbolisti no spēles spēja uzbrukt ar ļoti zemu metienu precizitāti (29,9%), bet “Magic” līderis Dvaits Hovards, kurš guva 12 punktus un izcīnīja 15 atlēkušās bumbas, iemeta no spēles tikai vienu metienu no sešiem. Losandželosas basketbolisti ļoti pārliecinoši uzvarēja arī cīņā par atlēkušajām bumbām – 55:41.

NBA finālsērija norisinās līdz vienas komandas četrām uzvarām. Nākamais mačs notiks naktī uz pirmdienu pēc Latvijas laikā Losandželosā.

Spēles interesantākie momenti – video:

Kristaps Saulītis/Foto: AFP