Pirmo pretinieču - Polijas - sastāvs
Polijas labākā basketboliste Agneška Bibržicka dodas caurgājienā pret Maskavas apgabala „Spartak”
Basketbols
2009. gada 5. jūnijs, 12:57

Pirmo pretinieču - Polijas - sastāvs

Jauns.lv

Latvijas sieviešu basketbola izlases pirmo Eiropas čempionāta (EČ) pretinieču Polijas valstsvienības rindās būs astoņas šādu sacensību debitantes, ziņo Polijas masu mediji.

Četrām basketbolistēm - Agneškai Bibržickai, Agatai Gajdai, Aleksandrai Drževinskai un Evelinai Kobrinai - jau ir Eiropas čempionātu finālturnīru pieredze.

Izlases līderei 26 gadus vecajai Bibržickai, kas šosezon spēlēja Krievijas klubā Jekaterinburgas „UMMC”, kuru trenēja Gundars Vētra, šis būs jau ceturtais finālturnīrs, jo viņa spēlēja arī 2001., 2003. un 2005.gada sacensībās. Bibržicka par veiksmīgu startu Latvijā uzskatīs tādu, ja Polijai izdosies iekļūt labāko piecu komandu skaitā un tikt pie ceļazīmēm uz 2010.gada pasaules čempionātu. 

Vieta komandā atradās arī pirms tam traumētajām Paulinai Pavlakai un Agatai Gajdai. Pavlaka, kura svētdien pārbaudes spēlē pret Baltkrieviju savainoja potīti, treniņus atsāka tikai ceturtdien.

Koziorovičs, nosaucot sastāvu, atzina, ka sākotnēji viņš gribējis izlasē iekļaut arī gados jaunās basketbolistes Moniku Kraviecu un Veroniku Idčaku, taču abas basketbolistes guvušas savainojumus.

Pēdējo reizi finālturnīrā Polija spēlēja 2005. gadā, kad Turcijā palika 7. vietā.

Latvijas un Polijas izlases apakšgrupu turnīrā spēlēs kopā ar Ungārijas un Grieķijas izlasēm. Trīs labākās komandas iekļūs sacensību otrajā kārtā.

Polijas izlases sastāvs:

Paulina Pavlaka, Agata Gajda, Justina Jeziorna, Agneška Skobela, Aleksandra Drževinska, Agneška Bibržicka, Daria Melošinska, Magdalena Lecejevska, Justina Žurovska, Joanna Valiha, Evelina Kobrina un Izabela Piekarska.

BNS/ Foto: AFP

­