“Lakers” uzvar arī otrreiz
Basketbols
2009. gada 8. jūnijs, 10:50

“Lakers” uzvar arī otrreiz

Jauns.lv

Naktī uz pirmdienu pēc Latvijas laika NBA otrajā finālspēlē Losandželosas “Lakers” savā laukumā pagarinājumā ar 101:96 pārspēja Orlando “Magic” basketbolistus.

Uzvarētājiem, kā ierasts, rezultatīvākie bija Kobe Braiants, kurš guva 29 punktus, atdeva astoņas rezultatīvas piespēles, bet pieļāva arī septiņas kļūdas, un Pau Gazols, kuram šoreiz 24 punkti un desmit atlēkušās bumbas. Viesiem Rašārds Lūiss guva 34 punktus, izcīnīja 11 atlēkušās bumbas un atdeva izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles, Hidajetu Turkoglu – 22 punktus.

Spēle noritēja ļoti aizraujoši un saspringti, jo visu pamatlaiku neviena komanda nespēja iegūt lielāku pārsvaru par pieciem punktiem. Pamatlaika beigās, izdarot pēdējo metienu, Kobes Braianta metienu nobloķēja, bet laukumā otrā galā no tuvas distances līdz ar spēles beigu sirēnu nebija precīzs Kortnijs Lī. Papildlaikā sekmīgs bija Braiants, un Losandželosas klubs precīzi izpildīja visus deviņus soda metienus, izcīnot uzvaru ar spēles gaitai “neatbilstoši lielu” pārsvaru – pieciem punktiem.

Sērijā līdz četrām uzvarām “Lakers” ir vadībā ar 2:0. Kluba vēsturē, izslēgšanas spēlēs esot vadībā ar 2:0, losandželosieši 39 gadījumos ir izcīnījuši 38 uzvaras. Sērijas nākamā spēle notiks trešdien 4:00 pēc Latvijas laika Orlando.

Spēles interesantākie momenti - video:

Kristaps Saulītis/Foto: AFP