Cerīgs sporta projekts aizlaists postā – atzīta “ASK Rīga” maksātnespēja
Uvis Helmanis laukumā cīnās sevi nežēlojot, vai tāpat par komandas nākotni cīnās arī kluba vadība?
Basketbols
2009. gada 9. jūnijs, 10:19

Cerīgs sporta projekts aizlaists postā – atzīta “ASK Rīga” maksātnespēja

Jauns.lv

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa otrdien atzina basketbola kluba “ASK Rīga” maksātnespēju.

Tiesas lēmums atzīst basketbola klubu par maksātnespējīgu no šā gada 24. aprīļa. Kreditori  savus pieteikumus administratorei maksātnespējas reģistrā varēs pieteikt trīs mēnešus.

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa piesprieda “ASK Rīga” klubam, ka abiem maksātnespējas pieteikuma iesniedzējiem – kādreizējam kluba spēlētājam Gatim Jahovičam un tūrisma firmai SIA “Airtour” – jāsamaksā 100 latu nodeva.

„ASK Rīga” vadība ir nolēmusi cīnīties par komandas pastāvēšanu arī turpmāk, neskatoties uz tiesas lēmumu, ziņu aģentūrai BNS apstiprināja kluba ģenerālmenedžeris Māris Jučmanis: „ASK ir jāpastāv. Ir cilvēki, kuri ir gatavi palīdzēt, un mēs strādāsim kopā ar iecelto administratoru, lai komanda pastāvētu arī turpmāk.”

“ASK Rīga” maksātnespējas lieta 28. aprīlī tika ierosināta pēc Gata Jahoviča un SIA “Airtour” pieteikumiem. Jahovičs basketbola klubā spēlēja no 2007. gada, bet šogad pavasarī pārgāja uz “VEF”, jo komanda nebija ar spēlētāju norēķinājusies, savukārt, tūrisma firma bija “ASK” partneri, palīdzot klubam organizēt došanos uz Eirokausa spēlēm.

Nopietnas finansiālās problēmas “ASK Rīga” sākās sezonas vidū, kad no komandas finansiālās atbalstīšanas atteicās trīs ģenerālsponsori – Rīgas dome, Aizsardzības ministrija un “Parex banka”. Kluba parādsaistības šobrīd tiek prognozētas ap 1 400 902 latiem.

Interesants fakts – „Parex Banka”, kura bija viens no kluba dibinātājiem, tagad kā kreditors ir iesniedzis tiesā prasību par 450 tūkstoši latu piedziņu.

Neraugoties uz finansiālajām grūtībām, vairāki spēlētāji komandu neatstāja, pabeidzot sezonu līdz galam un izcīnot ceturto vietu Baltijas Basketbola līgā un bronzas medaļas Latvijas Basketbola līgā.

kasjauns.lv/ Foto: LETA