Citi sporta veidi
2009. gada 12. jūnijs, 18:48

Latvijas handbola izlases sastāvs mačam pret Čehiju

Jauns.lv

Latvijas handbola izlases galvenais treneris Andris Gulbis nosaucis sastāvu priekšpēdējai 2010.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlei ar Čehijas valstsvienību, vēsta Latvijas Handbola federācijas (LHF) mājaslapa internetā.

Sastāvā iekļauts tikai viens Vācijā spēlējošais handbolists Valdis Gūtmanis. Pārējie Vācijā spēlējošie Latvijas handbolisti nevarēs palīdzēt komandai savainojumu un mācību dēļ. Nespēlēs arī Jānis Glušaks, kurš noslēdzis līgumu ar Austrijas vicečempioniem „Alpla HC Hard”, kur līdz šim spēlēja Valkovskis (nākamsezon spēlēs Vācijas reģionālās līgas klubā „Bad Neustadt”). Mutisku vienošanos ar Vācijas pirmās bundeslīgas klubu „TSV Hannover-Burgdorf” panācis arī Aivis Jurdžs.

Izbraukuma spēlē Latvijas valstsvienības rindās debitēs Jānis Grišanovs, kurš aizvadīto sezonu pavadīja Šveicē. Tāpat sastāvā pēc ilgāka laika iekļauts Zviedrijā spēlējošais Elvijs Borodovskis (pārbaudes spēlē ar Lietuvu pieci gūti vārti), kā arī ASK/AB.LV kluba handbolists Ingars Dude.

Uz Čehiju latvieši izlidos otrdien agri no rīta, bet spēli aizvadīs trešdien, 17.jūnijā, plkst.18 pēc Latvijas laika Prāgā.

Jau ziņots, ka iepriekšējos turnīra mačos Latvijas izlase ar rezultātu 31:34 savā laukumā zaudēja Čehijai, bet pēc tam ar 31:23 izbraukumā pārspēja Luksemburgas izlasi, kam sekoja divi zaudējumi Portugāles izlasei - izbraukumā ar rezultātu 31:33 un savā laukumā ar 25:31. Pēc Latvija otro reizi pieveica Luksemburgu ar 31:29, kā arī zaudēja francūžiem ar 22:34.

Eiropas čempionāta finālturnīram, kas no 2010.gada 19. līdz 31.janvārim notiks Austrijā, kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas.

Latvijas izlases sastāvs: Aleksandrs Babra, Helmuts Tihanovs, Valdis Gūtmanis, Margots Valkovskis, Aivis Jurdžs, Ingars Dude, Jānis Pavlovičs, Agris Kušners, Raimonds Trifanovs, Arnolds Straume, Jānis Grišanovs, Kaspars Lisovskis, Ēriks Blūms, Elvijs Borodovskis.

LETA