Citi sporta veidi
2009. gada 15. jūnijs, 09:57

Gan Gulbis, gan Sevastova krīt rangā

Jauns.lv

Nelielus kritumus tenisa ranga tabulās piedzīvojuši vadošie Latvijas tenisisti Ernests Gulbis un Anastasija Sevastova.

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pirmdien publicētajā ATP pasaules rangu tabulā zaudējis vēl četras pozīcijas un tagad ieņem 73. vietu. Gulbja rēķinā ir 985 punkti.

Pagājušajā nedēļā Gulbis piedalījās Londonas „ATP World Tour 250” sērijas turnīra, kur pirmajā kārtā tiksies ar 6:7 (9:11), 4:6 zaudēja spānim Alberto Martinam.

Pēdējo divu nedēļu laikā latvietis tagad kopā ir zaudējis 33 pozīcijas, jo iepriekš viņš 29 vietas zaudēja pēc tam, kad piedzīvoja zaudējumu Francijas atklātā tenisa čempionāta otrajā kārtā.

No pārējiem Latvijas tenisistiem par divām pozīcijām pakāpies Deniss Pavlovs, kas šobrīd atrodas 271. vietā, un tā ir augstākā viņa karjerā. Andis Juška zaudējis septiņas vietas, ieņemot 288. vietu, bet Kārlis Lejnieks atguvis divas pozīcijas un šonedēļ atrodas 588. vietā.

Tikmēr Adrians Žguns pakāpies par trīs vietām un atrodas 643. pozīcijā, kas ir augstākā viņa karjerā. Savukārt Oskars Vaskis atrodas 1605. vietā, nedēļas laikā pakāpjoties par piecām pozīcijām.

Ranga augšgalā izmaiņas nav notikušas. Pirmo vietu ar 12 735 punktiem joprojām saglabā spānis Rafaels Nadals, kurš šonedēļ traumas dēļ neaizstāvēja savu Londonas turnīra čempiona titulu, bet no viņa tagad par 2115 punktiem atpaliek Francijas atklātā čempionāta uzvarētājs šveicietis Rodžers Federers. Trešais ar 9230 punktiem ir Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs, bet ceturto pozīciju ieņem serbs Novāks Džokovičs, kura rēķinā ir 7860 punkti.

Tikmēr dubultspēļu rangā par četrām pozīcijām pakāpies Pavlovs, kurš ieņem 219. vietu, kārtējo reizi sasniedzot augstāko vietu karjerā. Juška atguvis trīs vietas un ieņem 340. pozīciju, savukārt Gulbis atguvis sešas vietas un ieņem 377. pozīciju. Pjotrs Ņečajevs pakāpies par piecām pozīcijām un atrodas 1271. vietā, Lejnieks dubultspēļu rangā atguvis 15 vietas, ieņemot 1383. pozīciju, savukārt Žguns pakāpies par desmit pozīcijām un atrodas 1641. vietā.

WTA sieviešu tenisa vienspēļu ranga tabulā pirmdien Latvijas šī brīža labākā tenisiste Anastasija Sevastova zaudējusi piecas pozīcijas un tagad atrodas 126. vietā.

Sevastovas rēķinā šobrīd ir 528 punkti.

Latviete vietas zaudējusi pēc ilgāka pārtraukuma. Vēl marta vidū viņa WTA rangā atradās 190. vietā, un kopš tā laika Sevastova gandrīz katru nedēļu tajā ir tikai kāpusi uz augšu, sasniedzot jaunas augstākās pozīcijas.

Pagājušajā nedēļā Sevastova piedalījās Birmingemas WTA „International” sērijas turnīra pamatsacensībās, kur pirmās kārtas mačā ar 4:6, 2:6 zaudēja beļģietei Janīnai Vikmeijerei.

No pārējām Latvijas tenisistēm vienspēļu rangā Irina Kuzmina atguvusi vienu vietu un ieņem 336. pozīciju, Līga Dekmeijere zaudējusi piecas pozīcijas un patlaban ierindojas 748. vietā, bet Diāna Marcinkēviča zaudējusi septiņas pozīcijas, šobrīd ieņemot 857. vietu, kas ir augstākā vieta viņas karjerā.

WTA vienspēļu rangā atrodas arī Latvijas tenisiste Alīna Jerjomina, kas ar 12 punktiem šobrīd ieņem 951. vietu.

Ranga pirmajā trijniekā būtiskas izmaiņas nav notikušas - pirmo pozīciju saglabā krieviete Dināra Safina, kurai seko Serena Viljamsa no ASV un viņas māsa Venusa Viljamsa.

Savukārt dubultspēļu rangā Dekmeijere saglabājusi 64. vietu, kas ir augstākā viņas karjerā, Kuzmina pakāpusies par piecām vietām un tagad atrodas 207. pozīcijā, kas ir augstākā viņas karjerā, Sevastova atguva divas vietas un tagad ieņem 266. pozīciju, bet Marcinkēviča zaudēja vienu pozīciju un ieņem 755. vietu.

LETA