Konfederāciju kausā bez pārsteigumiem
Futbols
2009. gada 16. jūnijs, 09:16

Konfederāciju kausā bez pārsteigumiem

Jauns.lv

Konfederāciju kausa izcīņā futbolā pirmdien B apakšgrupas pirmās kārtas spēles noritēja negaidīti aizraujoši un saspringti.

Brazīlijas izlases pussargs Kakā tiesneša pieliktajā laikā realizēja 11 metru soda sitienu, palīdzot savai komandai ar rezultātu 4:3 (3:1) negaidīti sīvā cīņā pieveikt Ēģiptes valstsvienību, bet Itālijas izlase ar rezultātu 3:1 (0:1) pieveica ASV valstsvienību, uzvaras vārtus gūstot tikai 72.minūtē.

Savus pirmos vārtus šajā mačā Kakā, kurš nesen pievienojās Spānijas vicečempioniem Madrides „Real”, guva jau piektajā minūtē, izvirzot brazīliešus vadībā, bet Vācijas kluba Dortmundes „Borussia” uzbrucējs Mohameds Zidans pēc dažām minūtēm panāca izlīdzinājumu. Puslaika turpinājumā Brazīlijas izlase kontrolēja mača gaitu, pēc Luiša Fabianu un Huana precīzajiem sitieniem panākot sev labvēlīgu rezultātu 3:1.

Tomēr otrā puslaika sākumā notika negaidītais - 54.minūtē Mohameds Šoki samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, bet minūti vēlāk vēlreiz precīzi sita Zidans, panākot neizšķirtu rezultātu un krietni saasinot cīņu laukumā.

Tiesneša pieliktajā laikā bīstamu sitienu izpildīja Lusiu, un vārtsarga lomu nācās uzņemties pussargam Ahmedam Al Muhamadi, kurš ar roku atvairīja vārtu tīklā lidojošo bumbu. Līdz ar to Muhamadi tika noraidīts no laukuma, bet Brazīlijas izlase guva iespēju izšķirt mača likteni sev par labu ar 11 metru soda sitiena palīdzību, kuru nekļūdīgi realizēja Kakā.

Brazīlijas - Ēģiptes mača strīdīgā situācija - video:

Konfederāciju kausa izcīņā futbolā pirmdien B apakšgrupas pirmās kārtas spēlē Itālijas izlase ar rezultātu 3:1 (0:1) pieveica ASV valstsvienību, uzvaras vārtus gūstot tikai 72.minūtē, bet Itālijas izlase ar rezultātu 3:1 (0:1) pieveica ASV valstsvienību, uzvaras vārtus gūstot tikai 72.minūtē.

Amerikāņi lielāko daļu mača aizvadīja desmit spēlētāju sastāvā, jo 33.minūtē sarkano kartīti par rupju pārkāpumu pret Dženāro Gatuzo saņēma Rikardo Klārks. Tomēr tas netraucēja ASV futbolistiem 41.minūtē izcīnīt tiesības izpildīt 11 metru soda sitienu, kurā Džanluidži Bufons bija spiests kapitulēt Lendona Donovana priekšā.

57.minūtē veiksmīgu spēlētāju maiņu izdevās izdarīt Itālijas valstsvienības galvenajam trenerim Marčello Lipi, jo 22 gadus vecais Spānijas kluba „Villareal” uzbrucējs Džuzepe Rosi jau minūti pēc došanās laukumā guva vārtus, izlīdzinot mača rezultātu. Uzvaru Itālijas komandai 72.minūtē nodrošināja Daniele de Rosi, ar precīzu tālsitienu raidot bumbu vārtu apakšējā stūrī.

Pašās mača beigās Džuzepe Rosi guva vēl vienus vārtus, panākot šīs spēles beigu rezultātu 3:1.

Kā ziņots, otrā pirmdien notikušajā B grupas spēlē Brazīlijas izlase tikai tiesneša pieliktajā laikā pēc Kakā realizētā 11 metru soda sitiena „izrāva” uzvaru ar rezultātu 4:3 (3:1) pār Ēģiptes valstsvienību.

Otrdien turnīrā paredzēta brīvdiena, bet trešdien notiks A apakšgrupas otrās kārtas spēles, kurās Spānija tiksies ar Irākas valstsvienību, bet DĀR mērosies spēkiem ar Jaunzēlandes izlasi.

Iepriekšējā Konfederāciju kausa izcīņas turnīrā, kas 2005.gadā notika Vācijā, triumfēja Brazīlija, kas finālā ar 4:1 (2:0) pārliecinoši pārspēja Argentīnas valstsvienību.

LETA/ Foto: AFP/LETA