Kārlis Skrastiņš kļūst par zvaigzni
Hokejs
2009. gada 3. jūlijs, 00:28

Kārlis Skrastiņš kļūst par zvaigzni

Jauns.lv

Latvijas aizsargs Kārlis Skrastiņš karjeru turpinās Dalasas „Stars”, informēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs.

Līgumu ar brīvā aģenta statusā esošo Skrastiņu Dalasas klubs parakstīja uz diviem gadiem par 2,75 miljoniem dolāru, paziņoja „Stars” ģenerālmenedžeris Džo Nīvendaiks. Skrastiņa alga 2009./2010. gada sezonā būs 1,1 miljons dolāru, bet 2010./2011. gada sezonā - 1,65 miljoni dolāru.

Nīvendaiks izteica gandarījumu par panākto vienošanos, norādot, ka 34 gadus vecais Skrastiņš aizvadīja labu iepriekšējo sezonu Floridas „Panthers” sastāvā. „Viņš (Skrastiņš) ir parādījis sevi kā NHL veterāns, kas mūsu aizsardzības līnijā ienesīs izturību, pieredzi, neatlaidību, stabilitāti un līdera spējas,” paziņoja Nīvendaiks.

Aizvadītajā sezonā Skrastiņš „Panthers” sastāvā aizvadīja 80 spēļu, gūstot četrus vārtus un izdarot 14 rezultatīvas piespēles, kas viņam ļāva sasniegt savu NHL rezultativitātes rekordu. Skrastiņš sezonā bloķēja 171 metienu, kas bija labākais rādītājs Floridas komandā un devītais visā līgā.

NHL karjerā Skrastiņš ir aizvadījis 679 spēles, laukumā dodoties Nešvilas „Predators”, Kolorādo „Avalanche” un Floridas „Panthers” formā. Viņa rēķinā ir 27 vārti un 88 rezultatīvas piespēles. Skrastiņš ir NHL vēsturē visvairāk spēļu pēc kārtas aizvadījušais aizsargs - no 2000. gada februāra līdz 2007. gada februārim viņš laukumā devās katrā no 495 spēlēm.

Noslēdzoties līgumam ar Floridas „Panthers”, Skrastiņš varēja brīvi izvēlēties nākamo klubu, jo līdzšinējie darba devēji nesteidzās ar viņu slēgt jaunu vienošanos. Dalasas „Stars” 2008./2009. gada sezonā NHL regulārajā čempionātā Rietumu konferencē ieņēma 12. vietu 15 komandu konkurencē un izslēgšanas turnīrā neiekļuva.

Latvijas valstsvienības sastāvā Skrastiņš ir piedalījies divos olimpisko spēļu turnīros un deviņos pasaules čempionātos.

BNS