Citi sporta veidi
2009. gada 7. jūlijs, 23:47

„Astana“ uzvar komandu sacensībās, tās līderi pietuvojas Kančelaram

Jauns.lv

Septiņkārtējā „Tour de France“ uzvarētāja amerikāņa Lensa Ārmstronga un šāgada velobrauciena galvenā favorīta spāņa Alberto Kontadora pārstāvētā „Astana“ otrdien uzvarēja velobrauciena 4. posmā - komandu braucienā, bet līdera krekliņu saglabāja komandas „Saxo Bank“ braucējs šveicietis Fabjēns Kančelara.

39 kilometru garajā braucienā Monpeljē apkārtnē „Astana“ par 18 sekundēm apsteidza „Garmin-Slipstream“ un par 40 sekundēm „Saxo Bank“. Kopvērtējumā Kančelaram un Ārmstrongam šobrīd ir pilnīgi vienāds laiks pēc veiktajā stundām, minūtēm un pilnajām sekundēm, taču pirmā vieta - šveicietim, jo viņam tomēr fiksēts par divām sekundes desmitdaļām ātrāks laiks.

Ārmstrongs „Tour de France“ atgriezies pēc trīs gadu pārtraukuma, kad bija paziņojis par karjeras beigšanu pēc tam, kad septiņas reizes pēc kārtas triumfēja šajās sacensībās.

Pateicoties sekmīgi aizvadītajam komandu braucienam „Astana“ pārstāvji ieņem arī nākamās trīs vietas kopvērtējumā - trešais - Kontadors no līdera atpaliek 19 sekundes, vācietis Andreāss Klēdens - 23, bet amerikānis Levi Leipheimers - 31 sekundi.

Komandu braucienā laiks tika fiksēts pēc komandas piektā braucēja, kas šķērsojis finiša līniju. Braucējiem, kas atpalikuši no komandas, kopvērtējumā ieskaitīja to reālo laiku finišā. Katrā komandā velobraucienam sestdien startējot Monako, bija deviņi dalībnieki.

Trešdien 5. posmā gaidāmi līdzeni 196,5 kilometri no Le Kapdagdes līdz Perpiņanai Francijas dienvidos.

BNS