Futbols
2009. gada 9. jūlijs, 23:17

Uzvar Hušvords, dzeltenais krekls paliek Kančelaram

Jauns.lv

Norvēģis Tūrs Hušovds uzvarēja lielās grupas sprinta finišā velobrauciena ''Tour de France'' sestajā posmā ar finišu Spānijas pilsētā Barselonā.

Kopvērtējumā nekādas izmaiņas nenotika. Līderis joprojām ir šveicietis Fabjēns Kančelara no ''Saxo Bank'' komandas, kam seko četri ''Astana'' braucēji - amerikānis Lenss Ārmstrongs ar tādu pašu laiku, spānis Alberto Kontadors pēc 19 sekundēm, vācietis Andreāss Klēdens pēc 23 sekundēm un amerikānis Levi Leipheimers pēc 31 sekundes.

Ilgu laiku ceturtdien vadībā bija trīs, vēlāk četru braucēju grupiņa no kuras vēlāk uz priekšu vienatnē devās Devids Millars no Liebritānijas, kurš pārstāv ''Garmin-Slipstream'' komandu, taču tika panākts kilometru pirms finiša platajās Barselonas ielās, kurās neiztika arī bez vairākiem kritieniem, beļģi Tomu Bonenu, kā vienu no to upuriem ieskaitot.

Hušovdam no ''Cervelo Testteam'' šī bija pirmā uzvara šāgada velobraucienā un ceturtais uzvarētais posms vai prologs ''Tour de France'' vēsturē. 181,5 kilometrus ar startu Žironā viņš veica četrās stundās, 21 minūtē un 33 sekundēs apsteidzot divus Spānijas riteņbraucējus - Oskaru Freiri no ''Rabobank'' un Hosē Rohasu no ''Caisse d'Epargne'' komandas.

Lielas izmaiņas plānotas piektdien, kad 7. posmā būs jāveic 224 kilometri Pirenejos ar startu Barselonā un finišu Andorā pēc augstākās kategorijas kāpuma 2240 metru augstumā virs jūras līmeņa.

BNS