Citi sporta veidi
2009. gada 19. jūlijs, 23:18

"Tour de France" vadībā izvirzās Alberto Kontadors

Jauns.lv

Spānijas riteņbraucējs Alberto Kontadors no "Astana" vienības svētdien izcīnīja uzvaru daudzdienu velobrauciena "Tour de France" 15. posmā, kas norisinājās Šveices Alpos, kļūdams arī par sacensību kopvērtējuma līderi.

2007. gada "Tour de France" uzvarētājs Kontadors pie sava pirmā panākuma šā gada sacensību posmos tika pēc lieliska solo izrāviena 5,6 kilometrus pirms finiša, kad neliela braucēju grupiņa tuvojas finišam, kas šoreiz bija 8,8 kilometrus gara kalna virsotnē Verbērā (Šveicē).

Finišā Kontadors par 43 sekundēm apsteidza Luksemburgas riteņbraucēju Endiju Šleku no "Saxo Bank" komandas, bet trešais, zaudējot līderim minūti un trīs sekundes, finišēja itālis Vičenco Nibali.

Cits "Astana" komandas braucējs un potenciālais sacensību favorīts Lenss Ārmstrongs beigu kilometros nespēja turēt līdzi Kontadoram, finišējot devītajā vietā pēc minūtes un 35 sekundēm.

Kopvērtējumā pēc 15 posmiem Kontadors apsteidz Ārmstrongu par minūti un 37 sekundēm. Trešais ir britu riteņbraucējs Bredlijs Vigins no "Garmin" komandas, kurš spānim zaudē minūti un 46 sekundes. Ceturto vietu ieņem vēl viens "Astana" komandas braucējs Andreass Klēdens no Vācijas, komandas biedram zaudējot 2:17 minūtes. Līdzšinējais sacensību līderis Rinaldo Nočentīni no Itālijas, noslīdēja uz sesto vietu.

Svētdien riteņbraucēji veica 207,5 kilometrus no Pontarlē līdz Verbērai. Pirmdien dalībniekiem ir brīvdiena, bet otrdien un trešdien notiks vēl divi posmi Alpu kalnos.

"Tour de France" dalībniekiem kopumā jānobrauc 21 posmā sadalīti 3459 kilometri. Sacensību finišs būs nākamo svētdien Parīzē.

BNS