Citi sporta veidi
2009. gada 21. jūlijs, 23:14

Astarloza uzvar, Kontandors saglabā „dzelteno krekliņu”

Jauns.lv

Spānijas riteņbraucējs Migels Astarloza otrdien izcīnīja savu pirmo uzvaru „Tour de France” daudzdienu velobraucienā, bet viņa tautietis Alberto Kontadors saglabāja līdera dzelteno krekliņu kopvērtējumā.

„Euskatel” komandu pārstāvošais Astarloza bija ātrākais 159 kilometrus garajā posmā no Šveices pilsētiņas Martiņjī līdz finišam Francijas Buržsenmorisā. Uzvarētājs distanci, kurā bija vairāki lieli kalni kopumā 48 kilometru garumā, veica četrās stundās 14 minūtēs un 20 sekundēs.

Otro un trešo vietu ieņēma francūži Sandijs Kasārs un Pjeriks Fedrigo, kuri no uzvarētāja atpalika par sešām sekundēm. Astarloza no palielākas grupiņas, kura no lielā peletona bija atrāvušies, aizmuka 2,4 kilometrus pirms finiša. Spānis savu uzvaru nodēvēja par lieliskāko dienu mūžā, jo pirms tam viņam uzvarēt neizdevās, jo viņš nav gana spēcīgs sprinta finišos.

Kopvērtējuma līderis Kontadors finiša līniju šķērsoja 18 braucēju grupiņā 59 sekundes pēc Astarlozas, taču būtiskas izmaiņas kopvērtējumā tas neieviesa. Otrais, joprojām atpaliekot par minūti un 37 sekundēm, ir cits „Astana” komandas braucējs Lenss Ārmstrongs. Trešo vietu kopvērtējumā saglbā trīskārtējais olimpiskais čempions treka riteņbraukšanā Breds Viginss, kurš no līdera atpaliek par minūti un 46 sekundēm.

16. posmā smagu kritienu piedzīvoja Vācijas riteņbraukšanas veterāns Jenss Foigts, kurš ar sasitumiem tika nogādāts slimnīcā. Sacensības viņam jau ir beigušās.

Trešdien riteņbraucēji turpinās braukt Alpu kalnos, aizvadot vienu no šīs tūres smagākajiem posmiem, veicot 169,5 kilometrus no Buržsenmorisas līdz Legrānbornānai.

BNS