Basketbols
2009. gada 11. augusts, 11:15

U-20 izlases pamatcentrs Lauris Blaus spēlēs BK „Ventspils”

Jauns.lv

Latvijas pagājušās sezonas čempionvienībai basketbolā „Ventspils” pievienojies viens no Latvijas U-20 izlases līderiem Lauris Blaus.

Pagājušajā sezonā Blaus spēlēja Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas otrajā vājākajā klubā „Ķeizarmežs” un martā pat tika atzīts par līgas vērtīgāko spēlētāju.

Kopā aizvadītajā sezonā Blaus LBL aizvadīja 26 spēles, vidēji gūstot 13,3 punktus un izcīnot 6,5 atlēkušās bumbas.

Jūlijā notikušajā Eiropas U-20 čempionātā basketbolā, kurā Latvija izcīnīja desmito vietu, latvietis astoņās spēlēs vidēji guva 11,4 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas.

Līdz ar to Latvijas čempionvienībā nākamajā sezonā spēlēs visi trīs šī gada U-20 izlases līderi, jo jau iepriekš komandā bija arī Dairis Bertāns un Jānis Strēlnieks.

Tāpat „Ventspils” komandas treneru korpusam pievienojies bijušais komandas „Ķeizarmežs” treneris Guntis Endzels, savukārt līdzšinējais trenera Agra Galvanovska palīgs Armands Krauliņš būs konsultants un padomdevējs gan „Ventspils”, gan „Ventspils augstskolas” komandām.

Kaspars Rūmnieks būs fiziskās sagatavotības treneris „Ventspils” vienībā, bet Edgars Buiķis nākamajā sezonā būs atbildīgs par fizisko sagatavotību komandā „Ventspils augstskola”.

Savukārt ventspilnieku Matīsu Graudiņu Latvijas čempionvienības vadība ir novērtējusi kā jaunu un perspektīvu treneri, tāpēc viņam būs iespēja mācīties jau pie pieredzējušākā trenera Galvanovska un pildīt trenera asistenta funkcijas.

LETA