Apcietināts NBA 2009. gada “slam dunk” konkursa uzvarētājs Neits Robinsons
Basketbols

Apcietināts NBA 2009. gada “slam dunk” konkursa uzvarētājs Neits Robinsons

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas “Knicks” spēlētājs Neits Robinsons tika apcietināts par transportlīdzekļa vadīšanu bez autovadītāja apliecības.

Apcietināts NBA 2009. gada “slam dunk” konkursa uz...

Likums nepasargā arī slavenus sportistus.
Likums nepasargā arī slavenus sportistus.

Aizvadītās sezonas NBA Visu zvaigžņu spēles “slam dunk” konkursa uzvarētājs Robinsons jau otrdienas vakarā ar mikroblogu tīkla twitter.com starpniecību atvainojās par šo incidentu savai komandai, ģimenei un līdzjutējiem, kā arī pateicās policijas darbiniekiem. Basketbolists paskaidroja, ka viņš, visticamāk, ticis apturēts, jo automašīnai bijis ceļu satiksmes noteikumiem neatbilstošs logu tonējums, bet vadītāja apliecība viņam tikusi anulēta, jo sportists nav laikus norēķinājies par iepriekš izdarītajiem satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

Divdesmit piecus gadus vecajam Robinsonam NBA šobrīd ir ierobežoti brīvā aģenta statuss, kas nozīmē: ja kāds cits klubs piedāvās viņam jaunu līgumu, “Knicks” vienībai ir tiesības paturēt spēlētāju, ja vien tā spēj piedāvāt viņam tādus pašus līguma nosacījumus. Pagājušajā sezonā Robinsons “Kincks” sastāvā aizvadīja 74 spēles, vidēji gūstot 17,2 punktus, kā arī izdarot 4,1 rezultatīvu piespēli un izcīnot 3,9 atlēkušās bumbas.

Neits Robinsons pēc pagājušā gada “slam dunk” konkursa ieguva jaunu iesauku - “kriptonīts”, jo 175 centimetrus garais basketbolists tērpies zaļā (kriptonīta) krāsas kostīmā un ar tādas pašas krāsas bumbu pārspēja gadu iepriekš uzvarējušo 210 centimetrus garo ASV valstsvienības centra spēlētāju Dvaitu Hovardu, kurš 2008. gadā bija uzvarējis, tērpies “Supermena” kostīmā. Hovardu pēc uzvaras konkursā dēvēja par “supermenu”, bet šī filmu un animācijas varoņa lielākais ienaidnieks ir ķīmiskais elements kriptonīts.

kasjauns.lv/Foto: AFP