Latvijas pretinieki Eiropas čempionātā – Francija vai Beļģija
Basketbols
2009. gada 21. augusts, 14:19

Latvijas pretinieki Eiropas čempionātā – Francija vai Beļģija

Jauns.lv

Eiropas vīriešu basketbola čempionāta papildu kvalifikācijas turnīrā, A apakšgrupas pēdējā spēlē savu trešo uzvaru izcīnīja Beļģijas izlase, kas izbraukumā ar rezultātu 60:58 pieveica Portugāles valstsvienību, izcīnot pirmo vietu apakšgrupā.

Beļģijas izlases labā izšķirošajā mačā 15 punktus guva Roels Mors, bet Portugāles komandā ar 16 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Karloss Andrade.

Tādējādi gan Bosnijas un Hercegovinas, gan Beļģijas izlase četrās spēlēs izcīnījusi pa trim uzvarām, bet, tā kā beļģiem ir labāka savstarpējo spēļu bilance ar bosniešiem, tieši Beļģijas izlase cīnīsies ar B apakšgrupas uzvarētājiem, Francijas basketbolistiem par tiesībām spēlēt Eiropas čempionāta finālturnīrā B apakšgrupā kopā ar Latvijas, Krievijas un Vācijas izlasēm. Savukārt Portugāles valstsvienība turnīru beidza bez izcīnītām uzvarām.

B apakšgrupas pēdējā mačā Somijas basketbolisti ar 95:89 (28:23, 23:25, 23:22, 21:19) pārspēja Itālijas izlasi, izcīnot otro vietu grupas kopvērtējumā ar diviem panākumiem četros mačos un trešajā vietā atstājot itāliešus, kuru rēķinā ir tikai viena uzvara. B grupas kopvērtējumā pirmo vietu jau bija nodrošinājusi Francijas izlase, aizvadītajos četros mačos piedzīvojot tikai vienu zaudējumu. Pēc divu apļu spēlēm abu grupu uzvarētājas kvalificēsies finālam, kur savā starpā sadalīs vienīgo ceļazīmi uz Eiropas čempionāta finālturnīru, kas 7.septembrī sāksies Polijā.

Eiropas čempionāta finālturnīrs šogad norisināsies Polijā un sāksies 7.septembrī. B apakšgrupas komandas Eiropas čempionāta pirmā posma mačus aizvadīs Gdaņskā. Latvijas valstsvienībai pirmā spēle paredzēta jau 7.septembrī, kad tā tiksies ar pašreizējiem Eiropas čempioniem - Krievijas izlasi.

LETA/Foto: AFP