Vinokurovs brauks "Vuelta Espana"
Citi sporta veidi
2009. gada 25. augusts, 13:35

Vinokurovs brauks "Vuelta Espana"

Jauns.lv

Kazahstānas riteņbraucējs Aleksandrs Vinokurovs, kurš augusta sākumā atgriezās sacīkstēs pēc divu gadu diskvalifikācijas izciešanas, „Astana” sastāvā piedalīsies „Vuelta Espana” velobraucienā.

35 gadus vecais Vinokurovs par „Vuelta Espana” kopvērtējuma uzvarētāju kļuva 2006.gadā, taču šogad viņam būs citi uzdevumi. Vinokurovam tagad būs jāsniedz palīdzība „Astana” komandas līderim spānim Alberto Kontadoram, kurš „Vuelta Espana” uzvarēja pagājušajā gadā, savukārt jūlijā Kontadors otro reizi karjerā kļuva par pasaules prestižākā daudzdienu velobrauciena „Tour de France” uzvarētāju.

„Astana” komandas vadība cer, ka Vinokurova pieredze krietni palīdzēs, lai Kontadors „Vuelta Espana” velobraucienā uzvarētu arī šogad. Tāpat „Astana” vadība piebilda, ka Vinokurovs šajā vienībā brauks arī 2010.gadā. Šī gada daudzdienu velobrauciens „Vuelta Espana” sāksies sestdien Nīderlandes pilsētā Asenā.

2007.gada „Tour de France” laikā Vinokurova dopinga analīzes uzrādīja, ka notikusi homologā asins pārliešana. Lai šāds pārkāpums notiktu, pirms velobrauciena starta braucējam paņem asinis, bet pirms kāda no posmiem tās atkal ievada viņa organismā. Ievadīt var arī tādas pašas asinsgrupas asinis no cita cilvēka. Šāda metode ir aizliegta kopš 2004. gada Atēnu olimpiskajām spēlēm. Pēc tam nekavējoties dalību no velobrauciena atsauca arī viņa pārstāvētā „Astana” vienība, kas tobrīd bija velobrauciena līdere.

Kazahstānas Riteņbraukšanas federācija sportistam 2007.gada decembrī piesprieda gada diskvalifikāciju, kas būtu beigusies 2008.gada jūlijā, tomēr Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) piekrita Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) nostājai, ka sportistam jāsaņem divu gadu diskvalifikācija. Pēc diskvalifikācijas saņemšanas Vinokurovs paziņoja, ka beidz sportista karjeru, tomēr vēlas „atjaunot savu reputāciju”.

LETA/Foto: AFP