Valmierai „zaļā gaisma” uz BBL 1. divīziju
Basketbols
2009. gada 25. augusts, 16:22

Valmierai „zaļā gaisma” uz BBL 1. divīziju

Jauns.lv

Baltijas Basketbola līgas (BBL) vadība otrdien nolēma, ka arī jaunajā sezonā līgas elites divīzijā sacentīsies desmit basketbola klubi, no kuriem četri būs Latvijas, tomēr oficiāli vēl neapstiprināja, kuri tie būs.

Iepriekš dalībai BBL elites divīzijā bija apstiprinātas Latvijas komandas „Ventspils” un „VEF Rīga”, bet uz, maksimums, divām atlikušajām vietām pretendēja trīs komandas – „Valmiera”, „Barons/LMT” un maksātnespējīgais „ASK Rīga”.

BBL nolēma, ka arī nākamajā sezonā Latviju pārstāvēs četri klubi, tomēr no Rīgas nedrīkst būt vairāk kā divi. Līdz ar to trešā vieta ir garantēta „Valmieras” komandai, bet par vēl vienu vietu cīnīsies „ASK Rīga” un „Barons/LMT” komandas. Tagad abiem Rīgas klubiem, lai pilnībā atbilstu elites divīzijas prasībām, jāiesniedz ar „Arēna Rīga” parakstīti līgumi. Par Latvijas klubu atbilstību izvirzītajām prasībām līdz 28.augustam lems Latvijas Basketbola savienības (LBS) Valde, uzklausot Latvijas Basketbola līgas (LBL) ziņojumu.

Tikmēr dalībai BBL elites divīzijā otrdien oficiāli tika apstiprināts ceturtais Lietuvas klubs, kas būs Ķēdaiņu „Ņevežis”. Līdz ar to dalība BBL elites divīzijā šobrīd ir rezervēta komandām „Lietuvos Rytas”, „Žalgiris”, „Šiauliai”, „Ventspils”, „VEF Rīga”, „Kalev/Cramo”, „Rock”, „Ņevežis” un „Valmiera”.

LETA/Foto: LETA