Krievijas izlases līderis Viktors Hrjapa pret Latviju spēlēs
Basketbols
2009. gada 26. augusts, 18:00

Krievijas izlases līderis Viktors Hrjapa pret Latviju spēlēs

Jauns.lv

Krievijas izlases kapteinis Viktors Hrjapa, kurš Grieķijā notiekošā pārbaudes turnīra mača laikā guva savainojumu, līdz Eiropas čempionāta finālturnīra sākumam būs pilnībā gatavs spēlēt.

Turnīra pirmajā mačā, kurā Krievija ar rezultātu 61:78 piekāpās Lietuvas izlasei, Hrjapa centās bloķēt lietuviešu spēlētāja Kšištofa Lavrinoviča izpildīto metienu un neveiksmīgi piezemējās, gūstot ceļgala savainojumu, kas neļāva viņam piedalīties otrdienas spēlē ar Grieķijas valstsvienību, kurā arī tika piedzīvots zaudējums ar 63:71.

Pēc Atēnās veikto rentgenuzņēmumu analīzes grieķu ārsts Nikoss Papajoanu secināja, ka nopietna trauma nav gūta, un uzbrucējs jau pēc nedēļas varēs atsākt treniņus kopā ar komandu. „Neko briesmīgu nekonstatējām. Menisks ir vesels, un galvenās saites nav bojātas,” izteicās Papajoanu. „Spēcīgā trieciena rezultātā tika sastieptas dažas mazākas saites, kā rezultātā locītavā uzkrājās šķidrums.” „Domāju, ka pēc aptuveni piecu dienu ilgas terapijas Hrjapa būs uz kājām, bet pēc nedēļas viņš jau spēs pilnībā atsākt treniņus,” piebilda ārsts. „Ja nenotiks nekas neparedzēts, līdz Eiropas čempionātam viņš jau būs pilnībā atguvis formu.”

Akropoles kausa izcīņas pēdējā spēļu dienā šovakar Krievija tiksies ar Serbijas izlasi, bet Lietuva spēkosies ar Grieķiju.

Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas no 7. līdz 20.septembrim norisināsies Polijā, Krievija spēlēs vienā apakšgrupā ar Latviju, Vāciju, kā arī ar papildus kvalifikācijas turnīra uzvarētājiem, kas būs Francija vai Beļģija.


LETA/Foto: AFP