„Efes Pilsen” kauss sākts ar uzvaru pret Lielbritāniju
Basketbols
2009. gada 26. augusts, 21:07

„Efes Pilsen” kauss sākts ar uzvaru pret Lielbritāniju

Jauns.lv

Latvijas basketbola izlase trešdien Ankarā dramatiskā galotnē izglābās no zaudējuma pārbaudes spēlē pret Lielbritānijas valstsvienību, „Efes Pilsen” Pasaules kausa izcīņu sākot ar uzvaru 86:84.

Latvijas izlasei 18 punktus guva Kaspars Kambala, bet 15 punkti Armanda Šķēles rēķinā. Lielbritānijai pa 17 punktiem guva Niks Džordžs un Robs Arčibalds.

Visa spēle abām komandām ritēja kā pa viļņiem, bet beigās saspringtā galotnē veiksmīgāki bija Ķēstuta Kemzūras trenētie Latvijas basketbolisti. Trīs minūtes un 13 sekundes pirms pamatlaika beigām briti atradās vadībā ar 82:77, bet 11 sekundes pirms sirēnas pēc Maika Lenzlija diviem soda metieniem viņu pārsvars bija 84:81.

Tomēr Latvijas izlase ne tikai atspēlējās, bet guva panākumu. Vispirms Kristaps Valters piecas sekundes pirms pamatlaika beigām ar tālmetienu panāca neizšķirtu 84:84, bet sekundi pirms sirēnas Kristaps Janičenoks pēc Nika Džordža kļūdas guva uzvaras grozu.

Pirms tam spēles pirmo daļu vadībā atradās Lielbritānijas izlase, kura otrās ceturtdaļas beigu daļā atradās vadībā ar 40:26, bet atpūtā ejot bija priekšā ar 52:40. Trešajā ceturtdaļā Latvijas izlase, galvenokārt ar Kambalas pūlēm, kurš guva 13 punktus, atspēlējās, un uz brīdi pārņēma vadību 61:56. Pēdējās desmitminūtes sākumā atkal vadībā bija Lielbritānija ar 70:64, taču arī šoreiz šis pārsvars netika nosargāts.

„Efes Pilsen” kausa izcīņas grupu turnīrā Latvija ceturtdien plkst. 18.30 tiksies ar Maķedoniju. Otrajā grupā spēlē Turcijas, Horvātijas un Vācijas izlases. Pēc grupu cīņām notiks pusfināli, bet pēc tam izšķirošie mači par vietām.

Turnīrs Turcijā visām komandām kalpo kā gatavošanās Eiropas čempionāta finālturnīram, kas Polijā notiks no 7. līdz 20. septembrim.

­

BNS/Foto: LETA

­