Biedriņš tiešām pameta izlasi
Basketbols
2009. gada 2. septembris, 14:37

Biedriņš tiešām pameta izlasi

Jauns.lv

Kaut arī Latvijas izlases trenera asistents Igors Miglinieks TV raidījumā „Sporta studija” noliedza portālā kasjauns.lv publicēto informāciju, ka Andris Biedriņš būtu pametis izlasi, pēdējo dienu notikumi liecina par pretējo.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka otrdienas rītā, kad Latvijas basketbola izlases treniņa laikā galvenais treneris Ķēstutis Kemzura paziņoja, ka no komandas par disciplināriem pārkāpumiem tiek izsviests Kaspars Bērziņš, demonstratīvi treniņu pameta arī Latvijas labākais basketbolists – NBA zvaigzne Andris Biedriņš.

Biedriņš arī nepiedalījās izlases vakara treniņā, ko komandas vadība izskaidroja ar basketbolista traumu, mierinot, ka Andris pēc potītes savainojuma sadziedēšanas atgriezīsies izlasē. Turklāt raidījumā „Sporta studija” galvenā trenera asistents Igors Miglinieks noliedza, ka Biedriņš būtu pametis izlasi, taču viņa teiktais: „Šī mikrotrauma, kā arī Bērziņa atbrīvošana deva uz viņu savu iespaidu, bet mēs ceram uz Andra palīdzību,” lika aizdomāties, ka Biedriņa lietā tomēr ir pamatīgas problēmas.

To, ka Biedriņš tik tiešām jau bija pametis izlasi, var noprast arī pēc Valda Valtera komentāriem sociālajā tīklā „Twitter”. Savā profilā http://twitter.com/ValdisValters ap trešdienas pusdienas laiku viņš raksta: „Ir arī labas ziņas, runāju ar Andri [Biedriņu] un viņš apsolīja, ka spēlēs Latvijas izlasē, un tas ir pats galvenais notikums priekš manis.”

Izrādās, ka Biedriņš pēc treniņa pamešanas bija pazudis visu dienu. Viņš esot paziņojis, ka pamet izlasi, un izvairījies no kontaktiem. Konflikta atrisināšanā aktīvi esot iesaistījies arī Valdis Valters, kurš centies visu dienu sameklēt Andri Biedriņu un pārliecināt, lai viņš atgriežas komandā. Valters pat esot vērsies pie basketbolista vecākiem un vēl šodien (trešdien) no rīta Valdis rakstīja: „Šodien galvenais ir atgriezt Andri izlasē, pārējais ir sīkumi.”

Trešdienas priekšpusdienā Biedriņš atradās un notikušas nopietnas sarunas starp Andri Biedriņu un Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretāru Edgaru Šnepu, kurā piedalījies Kristaps Valters un izlases galvenais treneris Ķēstutis Kemzura. Valdis Valters raksta, ka: „Andra [Biedriņa] nostāja ir Bērziņa atgriešana izlasē, kā arī lielākai daļai ir konflikts ar asistentu, tā kā Šnepam būs par ko padomāt”, kā arī: „Ļoti ceru, ka Kemzuras sarunas ar Andri beigsies veiksmīgi un visas samazgas nelies ārā par Bērziņu, kā solīja LBS.”

Kā atrisinājusies „Bērziņa lieta”, vēl īsti nav skaidrs, jo Latvijas Basketbola savienība un izlases vadība joprojām klusē, taču zināms, kurš ir tas trenera asistents, par kuru runā, ka lielākai daļai izlases spēlētāju esot ar viņu konflikts – tas ir Igors Miglinieks.

Starp citu, Valdis Valters arī noliedza iepriekš portālā kasjauns.lv izskanējušo informāciju, viņš esot ieinteresēts lietuvieša Ķēstuta Kemzuras neveiksmēs. „Tās ir pilnīgas muļķības, mēs visi esam vienā laivā” – tā Valdis Valters.

Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Purviņš