Basketbols
2009. gada 28. oktobris, 23:04

Bukmeikeri Biedriņam paredz sliktāku sezonu nekā iepriekšējo

Jauns.lv

Naktī no otrdienas uz trešdienu ar pirmajām spēlēm sākusies Nacionālās Basketbola līgas (NBA) 64. sezona, bet Latvijā ar nepacietību tiek gaidīts, kad laukumā dosies Goldensteitas "Warriors" un Andris Biedriņš.

Prognožu portāla „Triobet.com” ekspertu prognozes liecina, ka šo sezonu mūsu vienīgais pārstāvis NBA tomēr aizvadīs ar mazliet sliktākiem rādītājiem nekā pagājušajā gadā trijos spēles elementos – vidēji punkti spēlē, savāktās atlecošās bumbas un soda metienu precizitāte.

Pagājušajā sezonā Andris Biedriņš vidēji vienā spēlē savāca 11,2 atlecošās bumbas un 11,9 punktus. „Triobet.com” prognozes liecina, ka šogad minētie rādītāji varētu pasliktināties uz attiecīgi 10 atlecošajām bumbām un 10,5 punktiem vidēji vienā sezonas spēlē. Savukārt soda metienu precizitātei prognozēts kritums par 2% no 55,1% pagājušajā sezonā uz 53% šogad.

Kaspars Melders, „Triobet.com” pārstāvis: „Sagaidāms, ka šajā sezonā krietni mazāk ceturtā numura pozīcijā spēlēs Stīvens Džeksons, bet lielāku spēles laiku redzēsim spēka uzbrucēju Entoniju Rendolfu un spēka/centra uzbrucēju Roniju Turiafu. Pēdējie divi gan palīdzēs Biedriņam atlecošo bumbu vākšanā, gan samazinās viņa statistiku. Turklāt tas atsauksies ne tikai uz atlecošajām bumbām, bet arī uz punktu ražu, jo lauvas tiesu no tiem Biedriņš gūst tieši pēc atlecošu bumbu iegūšanas pie pretinieka groziem.Kas attiecas uz soda metieniem, tad jau pagājušajā sezonā bija vērojams būtisks precizitātes kritums pret 2007./2008. gada sezonu. Nesenais Eiropas čempionāts ļāva pārliecināties, ka šajā spēles elementā nav gaidāms progress un tas varētu būt būtisks Andra Biedriņa trūkums šajā sezonā.”

Neskatoties uz sagaidāmo nelielo kritumu Biedriņa statistiskas rādītājos un pesimismu par Goldensteitas Warriors izredzēm arī šajā sezonā, Latvijas līdzjutējiem nebūs pamata skumt par Biedriņa sniegumu aiz okeāna.

„Biedriņš joprojām ir vienīgais Latvijas basketbolists NBA un vidēji spēlē paredzētais tā saucamais double-double (vienlaicīgi vismaz 10 punkti un 10 atlecošas bumbas) ir ļoti augstas klases meistara sniegums un ierindo viņu starp labākajiem NBA. Tas arī ļauj apgalvot, ka Andris Biedriņš šobrīd ir labākais spēlētājs no Baltijas valstīm,” turpina Kaspars Melders.

Sezonu Goldensteitas Warriors uzsāks šonakt ar maču savā laukumā pret Hjūstonas Rockets.

Triobet.com