„Dinamo” pārliecinoši apspēlē savu fārmklubu

„Dinamo” pārliecinoši apspēlē savu fārmklubu

Jauns.lv

KHL komanda Rīgas "Dinamo" pārbaudes mačā ar 8:3 (2:3, 2:0, 4:0) pieveica savu Baltkrievijas atklātajā čempionātā spēlējošo fārmklubu "Dinamo/Juniors".

„Dinamo” pārliecinoši apspēlē savu fārmklubu...
Oļegs Sorokins aizvadīja lielisku spēli nopelnot četrus rezultativitātes punktus vēlreiz pierādot, ka Latvijas hokeja veterāns ir lieliskā sportiskā formā.
Oļegs Sorokins aizvadīja lielisku spēli nopelnot četrus rezultativitātes punktus vēlreiz pierādot, ka Latvijas hokeja veterāns ir lieliskā sportiskā formā.

Šajā mačā "Dinamo" labā pa diviem vārtiem guva Miķelis Rēdlihs un Roberts Bukarts, bet četras rezultatīvas piespēles Oļegam Sorokinam.

Spēles rezultātu atklāja Kristiāns Pelšs, kurš pārspēja "Dinamo" vārtos stāvošo Nauri Enkuzēnu, bet brīdi vēlāk Roberts Bukarts, spēlējot mazākumā, panāca izlīdzinājumu. Andris Džeriņš vadībā izvirzīja "Dinamo", tomēr vēl līdz pirmās trešdaļas beigām precīzi bija arī Toms Hartmanis un Jānis Straupe, kas jau "Dinamo/Juniors" komandu izvirzīja vadībā ar 3:2. Otrās trešdaļas sākumā Miķelis Rēdlihs, spēlējot mazākumā, vēlreiz rezultātu izlīdzināja, bet pēc tam Rēdlihs panāca arī 4:3. Trešajā trešdaļā "Dinamo" komanda guva vēl četrus vārtus - sākotnēji desmitajā sekundē Aleksandrs Ņiživijs realizēja izgājienu viens pret vienu ar vārtsargu, tad precīzs bija Roberts Bukarts, bet pēdējos divus vārtus "Dinamo" komandas labā guva Mārtiņš Cipulis un uz pārbaudes laiku esošais Guntis Džeriņš.

Šis pēc ilgāka pārtraukuma bija pirmais mačs "Dinamo" leģionāram Martinam Karijam, kurš ilgstoši ārstēja smadzeņu satricinājumu, bet spēles laikā traumu guva Jēkabs Rēdlihs. Kā aģentūrai LETA pastāstīja "Dinamo" preses sekretārs Jānis Stepītis, Jēkabam Rēdliham ripa trāpījusi pa kāju, bet trauma nav nopietna. "No tādām traumām viņi, manuprāt, vispār nemirst," Stepītis smejoties norādīja uz hokejistu izturību.

Rīgas "Dinamo" un "Dinamo/Juniors" vienības šogad aizvadīja savstarpējo pārbaudes spēli arī pirms sezonas sākuma un 28.jūlijā Valmierā notikušajā mačā ar rezultātu 8:2 pārāki bija "Dinamo" hokejisti.

Nevienai no abām komandām šīs sezonas sākums nav bijis īpaši veiksmīgs. Rīgas "Dinamo" šobrīd KHL Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem priekšpēdējo, 11.pozīciju ar 21 aizvadītā spēlē izcīnītu 21 punktu, bet "Dinamo/Juniors" BAČ turnīra tabulā atrodas pēdējā, 14.vietā ar 15 punktiem 24 spēlēs.

"Dinamo/Juniors" sezonu turpinās 11.novembrī, savā laukumā uzņemot Kijevas "Sokol" vienību, bet Rīgas "Dinamo" nākamo KHL regulārā čempionāta maču aizvadīs 12.novembrī, izbraukumā tiekoties ar pagājušās sezonas Gagarina kausa ieguvējiem Kazaņas "Ak Bars".

LETA/Foto: LETA