"Auda" uzvar Valmierā un pietuvina sevi Eirokausiem; "Grobiņai" ieilgst zaudējumu sērija
foto: Kristiāns Putniņš/TonyBet virslīga
Abdulrahmans Taivo vēlreiz izšķiris mača likteni par labu "Audai".
Futbols

"Auda" uzvar Valmierā un pietuvina sevi Eirokausiem; "Grobiņai" ieilgst zaudējumu sērija

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

"Auda" sestdien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 31. kārtas cīņā pamatlaika izskaņā izrāva uzvaru pār "Valmieru", kas vairāk nekā pusi mača spēlēja mazākumā.

"Auda" uzvar Valmierā un pietuvina sevi Eirokausie...

"Auda" izbraukumā ar 3:2 (1:1) pārspēja valmieriešus. Laukuma saimnieki izvirzījās vadībā jau astotajā minūtē, kad pēc Meisas Diopa piespēles ar precīzu sitienu izcēlās Aliuns Ndojs. Nepilnas desmit minūtes vēlāk valmieriešiem bija iespēja dubultot pārsvaru, taču šoreiz "Audas" vārtsargs Krišjānis Zviedris neļāva bumbai nonākt vārtos. Tuvojoties pirmā puslaika izskaņai, "Audas" futbolisti izlīdzināja rezultātu. Tins Hrvojs piespēlēja uz vārtu priekšu Taivo Abdulrahmanam, kurš ar vieglu pieskārienu palīdzēja bumbai nonākt mājinieku vārtos. "Valmiera" palika mazākumā jau 44. minūtē, kad pie otrās dzeltenās kartītes tika Maksims Toņiševs. Savukārt otrā puslaika ievadā "Audai" vajadzēja nepilnas astoņas minūtes, lai izvirzītos vadībā. Pēc komandas biedra sitiena pa vārtiem pirmais pie atlēkušās bumbas bija Aleksejs Saveļjevs, kurš no soda laukuma raidīja bumbu mājinieku vārtos. Mača turpinājumā mazākumā esošie valmierieši vēl atspēlējās, kad 78. minūtē ar precīzu sitienu izcēlās Kristers Aļekseičiks, taču 88. minūtē "Audas" uzvaru izrāva  Abdulrahmans, gūstot savus otros vārtus mačā. Mača komensācijas laikā valmieriešiem tika noraidīts vēl viens spēlētājs, jo pie otrās dzeltenās kartītes tika arī Džibrils Guejs.

Tikmēr "Tukums 2000"/"Telms" izcīnīja uzvaru viesos, ar 2:1 (2:1) pārspējot "Grobiņa"/LFS, sagādājot pretiniekiem sesto neveiksmi pēc kārtas. Mājinieki panāca 1:0 jau spēles trešajā minūtē, kad viesu vārtos bumbu raidīja Zakarja Sdaigui.  Puslaika turpinājumā tukumnieki pārņēma vadību, nepilnu desmit minūšu laikā gūstot divus vārtus. Vispirms 20. minūtē neizšķirtu panāca Arturs Krancmanis, bet 30. minūtē Tukuma komandu vadībā izvirzīja Valerijs Lizunovs.

Piektdien kārtas pirmajā mačā "Daugavpils" mājās spēlēja neizšķirti 1:1 ar "Metta" komanduSvētdien "Riga" tiksies ar "Liepāju", bet pirmdien "Jelgava" - ar RFS.

RFS 29 mačos ir sakrājusi 75 punktus, "Riga" komandai ir 69 punkti 30 cīņās, bet "Valmierai" ir 54 punkti 31 mačā. Tālāk ar 44 punktiem 29 mačos ir "Auda" un ar 40 punktiem 31 duelī - "Daugavpils". "Tukums 2000"/"Telms" ir 31 punkts 30 spēlēs, bet "Metta" 30 punktus sakrājusi 31 cīņā, "Grobiņai"/LFS ir 29 punkti, kamēr 30 spēlēs attiecīgi 28 un 21 punktu iekrājusi "Liepāja" un "Jelgava". "Audas" uzvara tuvina komandu Eirokausiem, ko nodrošinātu ceturtās vietas izcīnīšana Virslīgā. Tiesa, pati "Auda" var nodrošināt sev vietu Eirokausos, ja izdotos uzvarēt Latvijas kausa finālmačā RFS.

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9. novembrim. Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.