Hokejs
2009. gada 14. novembris, 17:13

Daugaviņam un Kuldam uzvaras AHL

Jauns.lv

Amerikas hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta spēlēs piektdien uzvaras izcīnīja divu Latvijas hokejistu - uzbrucēja Kaspara Daugaviņa un aizsarga Artūra Kuldas - pārstāvētās komandas.

Daugaviņa pārstāvētā Binghemptonas "Senators" komanda izbraukumā ar rezultātu 5:0 (3:0, 1:0, 1:0) pieveica Adirondakas "Phantoms" klubu, kurā pirms izsaukšanas uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Filadelfijas "Flyers" spēlēja arī latviešu aizsargs Oskars Bārtulis.

Šajā mačā Daugaviņš izdarīja piecus metienus pa vārtiem un spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Tikmēr Kuldas pārstāvētais Čikāgas "Wolves" klubs viesos ar 4:2 (0:0, 2:1, 2:1) pārspēja Sanantonio "Rampage" komandu. Latviešu aizsargs šo spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Citā piektdienas spēlē zaudējumu piedzīvoja Latvijas izlases uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā vienība Norfolkas "Admirals", kas izbraukumā ar 3:5 (1:1, 0:3, 2:1) piekāpās Hēršijas "Bears". Karsums ar rezultativitāti neizcēlās, bet viņa lietderības koeficients bija negatīvs -1.

AHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Admirals" komanda ar 16 punktiem ieņem astoto vietu, bet "Senators" ar tikpat punktiem atrodas pozīciju zemāk. Savukārt "Wolves" hokejisti ar 13 punktiem ieņem 13.vietu Rietumu konferencē.