Pēc 21 NHL sezonas karjeru beidz Brendons Šenahens
Hokejs
2009. gada 18. novembris, 12:24

Pēc 21 NHL sezonas karjeru beidz Brendons Šenahens

Jauns.lv

Vienpadsmitais labākais vārtu guvējs Nacionālās Hokeja līgas vēsturē Brendans Šenahens paziņojis par karjeras beigšanu, informēja NHL.

40 gadus vecais hokejists šo sezonu bija plānojis sākt Ņūdžersijas "Devils" vienībā, tomēr pirms sezonas pirmā mača abas puses negaidīti paziņoja par līguma pārtraukšanu. Tas notika, jo "Devils" hokejistam paziņoja, ka viņam neatradīsies vieta kādā no pirmajām trijām maiņām. Kopš tā laika viņš laukumā vairs nav devies.

"Es vēlos pateikties savai ģimenei un visiem draugiem, kuri man palīdzēja sasniegt bērnības sapni - spēlēt Nacionālajā hokeja līgā," teikts Šenehena paziņojumā, kuru publiskoja NHL.

Kreisās malas uzbrucējs 21 sezonā guvis 656 vārtus 1524 spēlēs un pavisam savācis 1354 rezultativitātes punktus. 1987. gadā viņu ar kopējo otro numuru draftēja Ņūdžersijas ''Devils'', kuru rindās Šenahens kā brīvais aģents atgriezās pagājušajā sezonā aizvadot 34 spēles. Tomēr pirms šīs sezonas viņš nespēja izturēt konkurenci treniņnometnē.

Hokejists, kurš astoņas reizes piedalījies Visu zvaigžņu spēlē, karjeras laikā pārstāvējis arī Sentluisas "Blues", Hārtfordas "Whalers", Detroitas "Red Wings" un Ņujorkas "Rangers" komandas.

Kopā ar "Red Wings" Šenehens trīs reizes uzvarēja Stenlija kausa izcīņā. Tāpat viņš Kanādas izlases sastāvā uzvarēja 1994.gada pasaules čempionātā un 2002.gada Soltleiksitijas olimpiskajās spēlēs, kļūstot par vienu no retajiem hokejistiem, kas ir trīskāršajā zelta klubā.

Brendons Šenahens hokeja laukumā -  video:
kasjauns.lv/Foto: AFP