Latvija FIFA rangā jau 45. vietā pasaulē
Futbols
2009. gada 20. novembris, 12:31

Latvija FIFA rangā jau 45. vietā pasaulē

Jauns.lv

Latvijas vīriešu futbola izlase FIFA pasaules rangā pēdējā mēneša laikā pakāpusies vēl par divām vietām un patlaban ieņem 45. pozīciju, kas ir jauns rekords.

­

Latvijas izlases rēķinā pašlaik ir 670 punkti. Pirms mēneša Latvijas valstsvienība pirmo reizi vēsturē iekļuva labāko piecdesmitniekā, pakāpjoties uz 47.vietu.

Oktobrī Latvijas izlase tomēr nespēja kvalificēties 2010.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīram, paliekot trešajā vietā savā kvalifikācijas grupā.

Lietuvas izlase mēneša laikā zaudējusi vienu pozīciju un tagad atrodas 60.vietā. Savukārt Igaunijas valstsvienība pēdējā mēneša laikā pakāpusies par vienu pozīciju, paceļoties uz 102.vietu.

Uz pirmo vietu rangā pacēlusies Spānija, atbīdot otrajā pozīcijā līdzšinējo līderi Brazīliju. Trešajā un ceturtajā pozīcijā līdzīgi kā pirms mēneša ierindojas Nīderlande un Itālija, savukārt uz piekto vietu pacēlusies Portugāle, kas mēneša laikā savu pozīciju uzlabojusi par piecām vietām. Sestajā vietā ierindojas vienu pozīciju zaudējusī Vācija, septītajā Francija, kas pakāpusies par divām vietām, savukārt labāko desmitnieku noslēdz Argentīna, Anglija un Horvātija, kuras mēneša laikā visas zaudējušas divas vietas.

LETA/Foto: LETA