Kristaps Valters atkārtojis Eirokausu rekordu
Latvijas izlases nu jau bijušais saspēles vadītājs Kristaps Valters šajā sezonā rāda lielisku sniegumu.
Basketbols
2009. gada 3. decembris, 18:50

Kristaps Valters atkārtojis Eirokausu rekordu

Jauns.lv

Latvijas basketbolists Kristaps Valters atkārtojis Eiropas kausa izcīņas turnīra rekordu vienā mačā izpildīto rezultatīvo piespēļu skaita ziņā.

Valters, kurš pārstāv Spānijas komandu Badalonas "DKV Joventut", otrdienas mačā pret Krievijas klubu Kazaņas "Unics" izdarīja 14 rezultatīvas piespēles, kas ir atkārtots šī turnīra rekords. Šajā mačā "DKV Joventut" savā laukumā zaudēja ar rezultātu 71:82.

 

Valters šo rekordu tagad dala ar Puertoriko aizsargu Kristianu Dalmau un horvātu aizsargu Roko Ukiču. Ukičs bija pirmais spēlētājs, kurš šajā turnīrā vienā mačā izpildīja 14 rezultatīvas piespēles. Tas notika 2004.gada janvārī, kad viņš pārstāvēja Horvātijas vienību "Split", kas toreiz izbraukumā ar 91:97 zaudēja Grieķijas klubam Nikejas "Ionikos". Savukārt Dalmau 14 rezultatīvas piespēles izdarīja 2007.gada novembrī, kad viņa pārstāvētā Turcijas komanda "Besiktas Cola Turka" savā laukumā ar 100:74 pieveica Portugāles klubu "Ovarense Aerosoles".

 

Valters vidēji ik mačā ir izdarījis desmit rezultatīvas piespēles un pēc aizvadītajām divām spēļu kārtām ieņem pirmo vietu šajā statistikas rādītājā

 

LETA/Foto: LETA