Citi sporta veidi
2009. gada 10. decembris, 14:11

Latvijas sieviešu florbola izlase izcīna sesto vietu pasaulē

Jauns.lv

Latvijas sieviešu florbola izlase pasaules čempionāta spēlē par piekto vietu ar rezultātu 3:4 (0:0, 2:1, 1:2, 0:1) pagarinājumā piekāpās Krievijas valstsvienībai.

Divus vārtus Latvijas izlases labā guva Edīte Bankava, bet vienu reizi precīzi meta Tatjana Varša.

Trešās trešdaļas sākumā pēc Varšas metiena Latvija izvirzījās vadībā ar 3:1, bet nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām krievietes rezultātu izlīdzināja. Atlikušajā pamatlaika daļā vairāk uzbruka Latvija, bet rezultāts nemainījās un komandām bija jāspēlē pagarinājums. Tajā Latvijas izlases rindās izpaudās nogurums, jo viņas trešdien aizvadīja vēlo spēli, un Krievijas izlasei bija pārsvars, ko piektajā minūtē arī realizēja Jūlija Sadredņikova.

Par labāko florbolisti aizvadītajā spēlē Latvijas izlasē tika atzīta Edīte Bankava.

Latvija čempionātu sāka ar zaudējumu Čehijai (5:7), otrajā mačā Latvijas izlase cīnījās neizšķirti 2:2 ar Norvēģiju, trešajā spēlē latvietes ar 13:3 pārliecinoši pārspēja ASV valstsvienību, bet tad ar 1:10 piekāpās pasaules čempionvienībai Zviedrijai. Latvijas izlase, lai saglabāto trešo grupā vietu, spēlē pret Zviedriju nedrīkstēja zaudēt ar vairāk nekā 12 vārtu pārsvaru.

A grupā uzvaru izcīnīja Zviedrija un otrā palika Čehija, kas abas spēlēs pusfinālā. Savukārt aiz Latvijas ierindojās Norvēģija un ASV. Savukārt Krievijas izlase palika B grupas trešajā vietā, zaudējot Šveicei un Somijai, bet uzvarot Poliju un Dāniju.

Līdz šim Latvijas sieviešu izlases labākais sasniegums pasaules čempionātos ir pirms diviem gadiem Dānijā izcīnītā ceturtā vieta.

Latvijas sieviešu florbola izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā: vārtsardzes - Lauma Višņevska ("Endre IF", Zviedrija), Liāna Aldiņa ("Valmiera/Vinda"); aizsardzes - Zane Klabere, Linda Līce, Liene Rajecka, Baiba Juruša (visas "Rubene"), Tatjana Varša, Gunita Kārkliņa, Dace Spalva (visas RSU/"Salming"); uzbrucējas - Signe Ose, Santa Tostere (abas RSU/"Salming"), Zeltīte Bankava, Edīte Bankava, Madara Adamane, Evita Rudzīte, Liene Adamane (visas "Rubene"), Indra Beķere, Dace Āboliņa (abas "Valmiera/Vinda"), Gundega Vancāne ("Ķekava"), Diāna Isjomina ("Rīgas lauvas"/LSPA).

LETA