Brodērs labo vienu no prestižākajiem NHL vārtsargu rekordiem
Hokejs
2009. gada 22. decembris, 13:38

Brodērs labo vienu no prestižākajiem NHL vārtsargu rekordiem

Jauns.lv

Ņūdžersijas "Devils" vārtu vīrs Martins Brodērs kļuva par sausajām uzvarām visbagātāko Nacionālās hokeja līgas (NHL) vārtsargu.

Palīdzot "Devils" ar 4:0 pārspēt pašreizējos Stenlija kausa īpašniekus Pitsburgas "Penguins", 37 gadus vecais kanādietis 104. reizi NHL karjerā nosargāja savus vārtus neskartus. Līdz šim Brodērs sauso spēļu rekordu dalīja ar pagājušā gadsimta vidus NHL leģendu Teriju Savčuku. Brodērs pārstāv Ņūdžersijas klubu jau kopš 1991.gada, un viņš ir palīdzējis "Devils" vienībai trīs reizes uzvarēt Stenlija kausa izcīņā.

Savčuks savu rekordu sasniedza laikā no 1949. līdz 1970.gadam.

Starp aktīvajiem vārtsargiem šobrīd otrajā vietā ar 50 spēlēm, kurās nav ielaista neviena ripa, atrodas Kriss Osgūds, kas viņam dod tikai 23.vietu visu laiku labāko vārtsargu sarakstā.

Šī gada martā Brodērs sasniedza NHL rekordu uzvarēto spēļu skaita ziņā, apsteidzot Patriku Ruā. Savukārt pagājušā mēneša beigās viņš kļuva par līgas rekordistu pēc nospēlētājām minūtēm. Tāpat Brodērs pagājušajā nedēļā laboja vēl vienu Ruā rekordu aizvadīto spēļu skaita ziņā regulārajā čempionātā. Tagad Brodērs ir aizvadījis savā karjerā ir aizvadījis 1032 mačus.

kasjauns.lv/Foto: AFP