UEFA prezidents Platini nosauc pasaules kausa favorītus
Futbols
2009. gada 24. decembris, 20:01

UEFA prezidents Platini nosauc pasaules kausa favorītus

Jauns.lv

UEFA prezidents Mišels Platinī atzinis, ka nākamā gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra galvenā favorīte būs Brazīlijas izlase.

Kā atzina Platinī, Brazīlijas izlase sastāvā ir ļoti spēcīgi spēlētāji, un šī valstsvienība spēj uzvarēt pat visbīstamākos pretiniekus. Platinī uzskata, ka Brazīlijas izlases galvenā konkurente būs pašreizējā Eiropas čempionvienība Spānija. "Spāņi var radīt lielas problēmas Brazīlijai, īpaši, ja šīs abas komandas savā starpā tiksies izslēgšanas spēlēs." Tāpat uz uzvaru Pasaules kausa izcīņā var pretendēt arī Anglijas valstsvienība. Platinī uzsvēra, ka šī komanda sen nav uzvarējusi lielā turnīrā, turklāt Itālijas speciālista Fabio Kapello vadībā Anglija ir gatava triumfēt Pasaules kausa izcīņā.

Platinī piebilda, ka nedrīkst aizmirst arī par pašreizējiem pasaules čempioniem itāliešiem, Nīderlandes izlasi un Āfrikas komandām. Savukārt Argentīnas un Francijas valstsvienības UEFA prezidents Pasaules kausa izcīņas favorītu pulkam nepieskaitīja.

2010.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra atklāšanas spēlē 11.jūnijā sacensību mājinieki DĀR tiksies ar Meksikas valstsvienību. DĀR un Meksikas futbola izlases ielozētas A grupā, kurā vēl arī būs Urugvaja un Francija.

Viena no spēcīgākajām Pasaules kausa finālturnīrā būs G grupa, kurā cīnīsies pieckārtējā kausa ieguvēja Brazīlija, 2006.gada čempionāta ceturtās vietas īpašniece Portugāle, viena no Āfrikas kontinenta vadošajām izlasēm Kotdivuāra un otro reizi finālturnīrā spēlējošā Ziemeļkoreja. Savukārt Pasaules kausa ieguvēji Itālijas futbolisti ielozēti F grupā, kurā spēlēs ar Paragvajas, Jaunzēlandes un Slovākijas izlasēm.

Latvijas futbola izlases pretinieces Eiropas zonas kvalifikācijas turnīrā Grieķija un Šveice ielozētas attiecīgi B un H grupā. Grieķija cīnīsies kopā ar Dienvidkoreju, Nigēriju un Argentīnu, savukārt Šveices pretinieces bez pašreizējās Eiropas čempiones Spānijas būs arī Hondurasas un Čīles komandas.

2010.gada Pasaules kausa ieguvēji noskaidrosies 11.jūlijā.

LETA/Foto: AFP