Gulbis apspēlē Sepi un gatavojas ranga līderim Federeram
Ernests Gulbis sezonu starplaikā ir krietni progrsējis gan spēlē pie tīkla, gan uz gala līnijas, piedevām, arī atguvis pārliecību saviem spēkiem.
Citi sporta veidi
2010. gada 6. janvāris, 20:40

Gulbis apspēlē Sepi un gatavojas ranga līderim Federeram

Jauns.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Dohas "ATP World Tour 250" turnīra otrās kārtas spēlē trešdien ar 6-4, 7-5 pieveica Itālijas sportistu Andreasu Sepi.

Līdz ar to sacensību ceturtdaļfinālā Gulbis ceturtdien tiksies ar ATP ranga līderi Rodžeru Federeru no Šveices, ar kuru mūsu sportists savā karjerā ne reizi vēl nav ticies.

Abi tenisisti pārliecinoši pie savas serves spēlēja līdz sestajam geimam, kad sekmīgāks bija Gulbis un pārņēma vadību ar 4-2. Tomēr viņa prieki nebija ilgi, un jau nākamajā geimā Sepi atspēlējās. Kaut arī Gulbis spēlēja nedaudz pārliecinošāk, cīņas gaitu viņš lauzt ilgstoši nespēja. Desmitajā geimā latvietis ieguva setbumbu, kuras izspēles laikā Sepi pieļāva dubultkļūdu. Līdz ar to pirmajā setā Gulbis uzvarēja ar 6-4. Otrajā setā Gulbis pirmo breikbumbu ieguva ceturtajā geimā, tomēr atkal Gulbja pārsvars ilgstoši nepārvērtās taustāmā rezultātā, līdz viņš 12.geimā neļāva pretiniekam pie viņa serves uzvarēt nevienā izspēlē. Ar to arī mačs noslēdzās.

Gulbis pirmās kārtas mačā pirmdien ar 6-2, 7-5 pieveica spāni Alvertu Montanjesu, kurš bija izlikts ar sesto numuru, bet Sepi pirmajā kārtā otrdien ar 6-4, 7-5 pieveica spāni Oskaru Ernandesu.

Par otrās kārtas pārvarēšanu Gulbis jau nopelnījis 45 punktus ATP vienspēļu rangā.

Gulbis ATP vienspēļu rangā atrodas 90.vietā, bet Sepi ieņem 49.pozīciju.

Gulbis ar Sepi pirms šī mača savā starpā bija tikušies trīs reizes, un divās cīņās pārāks izrādījās latvietis. Pirmajā savstarpējā spēlē 2008.gada 19.maijā Perčahas (Austrija) ATP turnīra pirmās kārtas mačā ar 1-6, 6-4, 6-3 uzvarēja Sepi, bet 2008.gada 11.jūnijā Lielbritānijā notikušā "Artois Championships" turnīra otrajā kārtā Gulbis revanšējās ar rezultātu 6-3, 6-7 (7:9), 6-3.

Savukārt trešo reizi abi tenisisti savā starpā tikās 2008.gada 21.septembrī, kad Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas pirmās grupas spēlē starp Latviju un Itāliju Gulbis uzvarēja ar 3-6, 5-7, 6-3, 7-6 (7:3), 6-3.

Gulbis decembrī tika atzīts par 2009.gada labāko Latvijas tenisistu.

Pagājušajā gadā Gulbis sezonu uzsāka Austrālijas pilsētā Brisbenā, kur sākotnēji pieveica ATP ranga trešajā vietā esošo serbu Novāku Džokoviču, bet pēc tam piekāpās Francijas tenisistam Polam Anrī Matjē. Līdz ar to latvietim šonedēļ jāaizstāv 20 ATP ranga punkti.

LETA/Foto: AFP