Oficiāli: BK "Ventspils" treneris Galvanovskis atkāpjas no amata
Basketbols
2010. gada 7. janvāris, 23:14

Oficiāli: BK "Ventspils" treneris Galvanovskis atkāpjas no amata

Jauns.lv

Latvijas čempionvienības basketbolā "Ventspils" galvenais treneris Agris Galvanovskis ceturtdien pēc veiktajām pārrunām ar kluba vadību pieņēma lēmumu oficiāli atkāpties no tālākas darbības šajā amatā, vēsta komandas oficiālā mājaslapa internetā.

Informācija par Galvanovska atlaišanu izskanēja Vecgada vakarā, tomēr kluba vadība par notikušo klusēja un šo informāciju neapstiprināja. Kluba vadība piedāvāja Galvanovskim vadīt jaunatnes basketbola sistēmas darbu, un treneris šo priekšlikumu izvērtēs, jau tuvākajā laikā sniedzot atbildi. Paredzams, ka viņš varētu kļūt par Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrās divīzijas kluba "Ventspils Augstskola" treneri.

Šā gada 12.janvārī paredzētajā noslēdzošajā Eiropas kausa izcīņas turnīra mačā pret Čehijas čempionvienību Nimburkas CEZ "Ventspils" komandu cīņā vadīs tagadējais galvenā trenera palīgs Guntis Endzels.

Šobrīd kluba vadība izvērtē iespējamos kandidātus galvenā trenera amatam.

Kā Galvanovska aizstājēji iepriekš tika minēti trīs kandidāti - kāds horvāts, kuram ir tikai gadu ilga trenera pieredze, kā arī lietuvieši Šarūns Sakalausks, kurš iepriekš ilgstoši trenēja Vācijas komandu Brēmerhāfenes "Eisbaren", un Rūtenis Paulausks, kurš novembrī atstāja valsts spēcīgākā sieviešu kluba Viļņas TEO un Lietuvas izlases galvenā trenera amatu. Pēc tam Paulausks paziņoja, ka sieviešu basketbolā nepaliks. Tāpat "Ventspils" komandas redzeslokā ir vēl vairāki lietuviešu speciālisti. Tomēr aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka galvenais kandidāts uz Galvanovska aizstāšanu ir tieši Sakalausks.


Šobrīd "Ventspils" ar piecām uzvarām deviņās spēlēs ieņem piekto vietu "Mastercard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) kopvērtējumā, ar trijām uzvarām sešās spēlēs piekto pozīciju arī Latvijas Basketbola līgas (LBL) kopvērtējumā, bet Eiropas kausa turnīrā komanda zaudējusi visas piecas spēles, kurās piedalījusies.

 LETA