Kaspars Daugaviņš izsaukts uz NHL
Hokejs
2010. gada 14. janvāris, 09:14

Kaspars Daugaviņš izsaukts uz NHL

Jauns.lv

Kaspars Daugaviņš no fārmkluba Binghemptonas „Senators” izsaukts uz Otavas ''Senators'', liecina informācija NHL komandas mājas lapā internetā.

­ Šajā sezonā 37 spēlēs Binghemptonas ''Senators'' rindās Amerikas Hokeja līgā (AHL) Daugaviņš guvis 11 vārtus un izdarījis 10 rezultatīvas piespēles, nopelnījis pozitīvu lietderības koeficientu +1, kā arī nopelnījis sešas soda minūtes. Daugaviņam šis ir pirmais izsaukums uz Otavas komandu.

Uz fārmklubu nosūtīts centra uzbrucējs Martēns Sentpjērs, kuru Otavas klubs izsauca 8. janvārī, un viņš komandas sastāvā aizvadīja trīs spēles, pie rezultativitātes punktiem netiekot. Sentpjērs ir Binghemptonas kluba uzbrukuma līderis ar 34 spēlēs gūtiem 14 vārtiem un 21 rezultatīvu piespēli.

"Daugaviņš ļoti labi aizvadījis sezonas otro pusi," izsakās AHL kluba galvenais treneris Dons Načbaurs. "Kopš Ziemassvētkiem viņa sniegums patiešām ir uzlabojies. Šajā gadījumā, kad Otavai ir problēmas ar savainojumiem, tā ir lieliska iespēja dot Daugaviņam iespēju, kas viņam ir liels sasniegums," ziņo LETA

"Senators" izvēlējās Daugaviņu 2006. gada NHL drafta trešajā kārtā kā savu otro izvēli ar kopējo 91. numuru. Pagājušo sezonu Daugaviņš sāka Binghemptonas "Senators" komandā, bet vēlāk nosūtīja uz Ontario hokeja līgas (OHL) komandu Misisogas "St.Michaels Majors". Sezonas izskaņā Kaspars atgriezās AHL. Pagājušajā pavasarī latvietim izdarīja pleca operāciju, kas viņam sezona sākumā neļāva pilnvērtīgi sākt sezonu. Pirms tam arī viņš bija spiests izlaist Šveicē notikušo pasaules čempionātu hokejā. AHL līgā Daugaviņš kopā ir guvis 17 vārtus un atdevis 12 rezultatīvas piespēles. Rīgā dzimušais hokejists ir 183 centimetrus garš un 94 kilogramus smags.

Kaspara Daugaviņa debija NHL ir gaidāma jau naktī uz piektdienu pēc Latvijas laika, kad Otavas "Senators" viesosies Ņujorkā pie „Rangers”. NHL Austrumu konferencē Otavas „Senators” ar 47 spēlēs izcīnītiem 48 punktiem ieņem astoto vietu.

Kaspars Daugaviņš ir arī Latvijas izlases sastāvā 2010. gada Vankūveras ziemas olimpiskajās spēlēs.

kasjauns.lv/Foto: senators.com


­