"Valmieras" basketbolists Valeika guvis smagu savainojumu
Basketbols
2010. gada 22. janvāris, 16:42

"Valmieras" basketbolists Valeika guvis smagu savainojumu

Jauns.lv

LBL pirmās divīzijas komandas "Valmiera" spēlētājs Artūrs Valeika guvis krustenisko saišu plīsumu un meniska bojājumu, kā rezultātā viņam būs nepieciešama operācija.

Traumu Valeika guva trešdien notikušajā mačā ar "Zemgale" vienību, un šosezon viņš, visticamāk, vairs nevarēs spēlēt, jo krustenisko saišu plīsums ir viens no nopietnākajiem ceļgala savainojumiem. Pagaidām nav zināms, vai operācija tiks veikta Latvijā vai Lietuvā.

Savukārt Jurim Andžejevskim trešdienas spēlē tika pārsista uzacs, kā arī tika skarts nesen operētais deguns, un šobrīd ir izveidojusies tūska. Nav zināms, vai Andžejevskis piedalīsies nākamajā spēlē, kurā sestdien "Valmiera" uzņems "Barons" basketbolistus.

Tieši trešdien izplatījās informācija par to, ka Valeika varētu komandu pamest. Lietuvas medijos parādījās baumas, ka Valeika karjeru varētu turpināt Grieķijas klubā Atēnu AEK, uz kuru šonedēļ pārgāja vēl viens Lietuvas basketbolists Martins Mažeika, kurš šo sezonu sāka Latvijas komandā "VEF Rīga".

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas turnīra kopvērtējumā "Valmiera" ar deviņām uzvarām 14 aizvadītajās spēlēs patlaban ieņem trešo vietu, savukārt "Mastercard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijā Valmieras komanda izcīnījusi četrus panākumus 11 mačos, ieņemot sesto pozīciju.

LETA