Latvijai Vankūverā 58 sportisti
Skeletonists Martins Dukurs pēc uzvaras pasaules kausa kopvērtējumā ne vien ir kļuvis par galveno Latvijas godalgu pretendentu, bet pat reālu cīnītāju par Zelta medaļu.
Citi sporta veidi
2010. gada 26. janvāris, 17:49

Latvijai Vankūverā 58 sportisti

Jauns.lv

Latvijas Olimpiskā komitejas (LOK) izpildkomitejas sēdē tika apstiprināts, ka Latviju februārī paredzētajās Vankūveras olimpiskajās spēlēs pārstāvēs 58 sportisti.

Šie 58 sportisti sacentīsies deviņos sporta veidos - ātrslidošanā, biatlonā, bobslejā, distanču slēpošanā, hokejā, kalnu slēpošanā, kamaniņu sportā, skeletonā un šorttrekā. Sastāvā iekļauti arī 45 apkalpojošā personāla darbinieki, tai skaitā treneri, tehniskie darbinieki, mediķi un delegācijas vadība. Vēl gan pastāv minimāla iespēja, ka sastāvā varētu iekļūt arī snovbordists Toms Vasins, kurš šobrīd kandidātu sarakstā ir otrais "aiz svītras". Ja divas valstis nevēlēsies izmantot savas kvotas, tad vieta pienāksies latvietim. Tas oficiāli kļūs zināms līdz 31.janvārim.

Tāpat arī no pārējiem sportistiem vēl nav zināmi visu vārdi, un tie pilnībā kļūs zināmi tikai gaidāmajā nedēļas nogalē. Kalnu slēpošanā vīriešiem Latviju pārstāvēs divi dalībnieki, bet LOK pašlaik apstiprinājusi trīs dalībniekus. Līdz 29.janvārim Latvijas Slēpošanas savienība (LSS) pieņems lēmumu, vai uz Olimpiādi brauks Kristaps Zvejnieks vai Einārs Lansmanis. Tāpat tikai nedēļas nogalē Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF) paziņos, kas vadīs otro divnieku ekipāžu - Andrejs Bērze/Uldis Logins vai Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš. Vēl sastāvs var mainīties arī hokejā, kur savainojumu vai neapmierinoša snieguma gadījumā kāds no sportistiem var tikt izslēgts no sastāva, bet kāds no rezervistiem iekļauts. Pretēji otrdien Latvijas Hokeja federācijas (LHF) izplatītajai informācijai valstsvienības rezervistu sarakstā ir seši sportisti - Roberts Bukarts, Artūrs Kulda, Oļegs Sorokins, Viktors Bļinovs, Kaspars Saulietis un Aleksandrs Jerofejevs. Galējais sastāvs tiks paziņots 15.februārī un divi vai trīs rezervisti jebkurā gadījumā brauks uz Vankūveru. Tāpat rezervistu Uģi Zaļimu uz Vankūveru līdzi ņems arī bobslejisti, bet viņš pašlaik pieteikts kā tehniskais darbinieks. Ja kāds no sportistiem gūs traumu, tad viņam Vankūverā tiks mainīta akreditācija.

Turīnas olimpiskajās spēlēs pirms četriem gadiem startēja 58 sportisti. Savukārt vasaras Olimpiāžu rekords tika sasniegts 2008.gadā Pekinā, kad, pateicoties sieviešu basketbola izlases dalībai, startēja 49 sportisti.

Tomēr pirms četriem gadiem startēja par vienu sievieti mazāk - bez četrām biatlonistēm un trīs kamaniņu braucējām bija arī šorttrekiste Evita Krievāne. Šogad Krievāne Olimpiādē nepiedalīsies, bet startēs viena distanču slēpotāja un viena kalnu slēpotāja. Pirmie Latvijas sportisti uz Vankūveru dosies šīs nedēļas beigās, bet līdz spēļu atklāšanai 12.februārī Kanādā būs ieradušies visi Latvijas pārstāvji.

Vankūveras olimpiskās spēles notiks no 12. līdz 28.februārim.

Latvijas pārstāvji Vankūveras olimpiskajās spēlēs: hokejs

(23 sportisti): vārtsargi - Edgars Masaļskis, Ervīns Muštukovs, Sergejs Naumovs; aizsargi - Kristaps Sotnieks, Krišjānis Rēdlihs, Guntis Galviņš, Rodrigo Laviņš, Arvīs Reķis, Georgijs Pujacs, Kārlis Skrastiņš, Oskars Bārtulis; uzbrucēji - Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Ģirts Ankipāns, Mārtiņš Cipulis, Jānis Sprukts, Aleksandrs Ņiživijs, Armands Bērziņš, Gints Meija, Herberts Vasiļjevs, Kaspars Daugaviņš, Aleksejs Širokovs, Mārtiņš Karsums;

kamaniņu sports

(desmit sportisti) - Mārtiņš Rubenis, Inārs Kivlenieks, Guntis Rēķis, Maija Tīruma, Anna Orlova, Agnese Koklača, Andris Šics/Juris Šics, Andrejs Bērze/Uldis Logins vai Oskars Gudramovčs/Pēteris Kalniņš;

biatlons

(deviņi sportisti) - Ilmārs Bricis, Andrejs Rastorgujevs, Edgars Piksons, Kaspars Dumbris, Kristaps Lībietis, Madara Līduma, Gerda Krūmiņa, Līga Glāzere, Žanna Juškāne;

bobslejs

(astoņi sportisti) - Jānis Miņins, Daumants Dreiškens, Oskars Melbārdis, Intars Dambis, Edgars Maskalāns, Pāvels Tulubjevs, Raivis Broks, Mihails Arhipovs;

kalnu slēpošana

(trīs sportisti) - Liene Fimbauere, Roberts Rode, Einārs Lansmanis vai Kristaps Zvejnieks;

skeletons

(divi sportisti) - Martins Dukurs, Tomass Dukurs;

distanču slēpošana

(divi sportisti) - Jānis Paipals, Anete Brice;

šorttreks un ātrslidošana

(viens sportists) - Haralds Silovs.

LETA/Foto: AFP