Citi sporta veidi

Kamaniņu braucējs Rubenis muguras sāpju dēļ nestartēs pēdējā PK posmā, Kivlenieks krīt

Jauns.lv

Latvijas kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis muguras sāpju dēļ nedēļas nogalē nestartēs sezonas pēdējā Pasaules kausa posmā, kas norisināsies Čezānas trasē Itālijā.

Kamaniņu braucējs Rubenis muguras sāpju dēļ nestar...

Rubenis ceturtdien treniņbrauciena laikā sajutis asas sāpes mugurā, tāpēc no starta piektdien Nāciju kausā, kas bija kvalifikācija PK posmam, viņš atteicās, aģentūrai BNS no Čezānas pastāstīja Latvijas kamaniņu braukšanas komandas galvenais treneris Pēteris Cīmanis.

"Trauma varētu būt diezgan nopietna. Viņš nepiedzīvoja kritienu, taču brauciena laikā kaut kas spēcīgi iedūra mugurā, savilka muskuļus. Iespējams, kaut kas ir iekaisis, taču vairāk varētu pateikt komandas ārsts," norādīja Cīmanis, neņemoties pagaidām spriest, kā muguras problēmas varētu iespaidot Rubeņa startu februārī gaidāmajās olimpiskajās spēlēs Vankūverā. "Kas to lai zina, kā tas atsauksies, taču patīkami tas noteikti nav," piebilda treneris.

Pirms četriem gadiem tieši Čezānas trasē netālu no Turīnas Rubenis izcīnīja olimpisko spēļu bronzas medaļu.

Neveiksmīgs starts piektdien Nāciju kausā bija Ināram Kivleniekam, kurš piedzīvoja kritienu. Arī viņš līdz ar to PK posmā nestartēs. Vīriešu konkurencē Latvija būs pārstāvēta ar vienu dalībnieku, jo Guntis Rēķis piektdien ieņēma 11.vietu, kas ļāva tikt PK dalībnieku skaitā.

Sieviešu sacensībās no nepatīkamiem starpgadījumiem izvairījās abas Latvijas sportistes - Maija Tīruma Nāciju kausā uzrādīja septīto labāko rezultātu, bet Anna Orlova ieņēma 10.vietu.

PK posmā startēs arī Latvijas divnieks Juris Šics/Andris Šics, kuri jau bija nopelnījuši iespēju startēt PK sacensībās bez piedalīšanās Nāciju kausā.