Citi sporta veidi

Ažiotāža par Krievijas olimpisko karognesēju. Reālākais kandidāts hokeja izlases kapteinis Morozovs

Jauns.lv

Krievijas karogu Vankūveras olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā varētu nest hokeja izlases kapteinis Aleksejs Morozovs, vēsta laikraksts "Sovetskij sport".

Ažiotāža par Krievijas olimpisko karognesēju. Reāl...

Morozovs tiek minēts kā galvenais kandidāts. Izredzes esot arī daiļslidotājam Jevgēņijam Pļuščenko. Krievijas karognesējs tiks noteikts jau Vankūverā, balsojot atsevišķu sporta veidu komandu kapteiņiem.

Karognesēja noteikšana Krievijā izsaukusi asas diskusijas. Tā olimpiskais čempions daiļslidošanā, bet tagad Krievijas domes deputāts Antons Siharulidze paziņoja, ka Pļuščenko ir vispiemērotākais karognesēja kandidāts. Nepatiku par Siharulidzes teikto paudis Krievijas hokeja izlases galvenais treneris Vjačeslavs Bikovs, uzsverot, ka nevar nostādīt vienu sportistu pret otru. Viņš uzsvēra, ka Morozovs ir gatavs uzņemties atbildīgo uzdevumu.

Pats Morozovs norādījis, ka tiesības nest karogu piešķirtu savam komandas biedram Sergejam Fjodorovam, kam ir daudz lielāki panākumi, tieši spēlējot Ziemeļamerikā. Olimpisko spēļu atklāšanas ceemonijā nepiedalīsies šā brīža labākaš Krievijas hokeja zvaigznes - Aleksejs Ovečkins, Iļja Kovaļčuks un Jevgēņijs Malkins, jo NHL klubiem pārtraukums čempionātā sāksies tikai no 14. februāra.

Vankūveras olimpiskās spēles notiks no 12. līdz 28.februārim.

BNS