Basketbols
2010. gada 22. februāris, 16:17

„VEF Rīga” paraksta līgumu ar Makalogu, „Valmierai” pievienojas amerikāņu saspēles vadītājs

Jauns.lv

Talantīgais amerikāņu basketbolists Tadžs Makkalags izturējis pārbaudes laiku un noslēdzis līgumu ar "VEF Rīgu" līdz sezonas beigām, ziņo kluba oficiālā mājaslapa.

Makkalags Rīgā ieradās pirms divām nedēļām. Pārbaudes laikā leģionārs sevi apliecinājis kā agresīvu spēlētāju, kurš pretiniekam bīstams no visām pozīcijām. Trīs spēlēs, kuras Makkalags aizvadījis "VEF Rīgā", viņš jau kļuvis par komandas uzbrukuma līderi.

Divos mačos Baltijas Basketbola līgā (BBL) Makkalags katrā guva 25 punktus un izcīnīja vidēji 8,5 atlēkušās bumbas, bet vienā Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē viņam bija 15 punkti un sešas atlēkušās bumbas.

Tikmēr Basketbola klubam "Valmiera" pievienojies amerikāņu saspēles vadītājs Timotijs Krovels, kasjauns.lv informēja vienība.

Komandas galvenais treneris Gatis Melderis atzina, ka jau pāris mēnešu viņš domājis par pirmā numura piesaistīšanu. "Visu sezonu esam nospēlējuši ar vienu saspēles vadītāju, jo Oskars Virsis ir vairāk kā otrās pozīcijas spēlētājs. Tagad jau trīs treniņus kopā ar komandu ir aizvadījis Timotijs Krovels. Līdz ar viņa pievienošanos komandai ceram panākt stabilitāti komandas uzbrukumā, jo līdz šim stabilitāte ir viens no komandas lielākajiem trūkumiem," sacīja Melderis. Viņš uzsvēra, ka jauna saspēles vadītāja pieaicināšana nenozīmē, ka komanda būtu neapmierināta ar Jāņa Kaufmaņa sniegumu, taču Melderis uzskata, ka Kaufmanim vēl daudz jāmācās, tāpēc Krovels būs noderīgs šajā procesā.

Debitēt valmieriešu komandā 1,85 metrus garais Krovels, kurš dzimis 1986.gadā un līdz šim spēlējis Fortlūisas universitātes komandā ASV studentu čempionātā, varēs jau otrdien, kad Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlē valmierieši savā laukumā plkst.18.30 uzņems tieši "VEF Rīgu".

kasjauns.lv